Σχεδόν 14 μήνες έχει να βρεθεί στο γήπεδο ο Ρότζερ Φέντερερ  λόγω κυρίως τραυματισμών. Όμως, αυτό δεν τον εμποδίζει να κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου αμειβόμενου παίκτη του τένις, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και μάλιστα για 17η συνεχόμενη χρονιά.

Ο Ελβετός μπορεί να… λάμπει διά της απουσίας του από τα τερέν, ειδικά τις ημέρες αυτές που διεξάγεται το αμερικανικό Open, όμως η… τσέπη του συνεχίζει να γεμίζει χάρη στα πολύκροτα συμβόλαια που έχει διασφαλίσει με εταιρείες όπως η Rolex, η Credit Suisse και η Uniqlo, με τα έσοδα του να αγγίζουν τα 90 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, το σύνολο των χρημάτων αυτών προέρχονται από δραστηριότητες του μακριά από το ίδιο το τένις.

Διαβάστε επίσης: Σερένα Γουίλιαμς: Λέει «αντίο» στο τένις με πολυάριθμες διακρίσεις και μια κολοσσιαία περιουσία

Αρκεί να αναφέρουμε πως ξεπερνά τους υπόλοιπους σταρ του αθλήματος κατά πάνω από 30 εκατ. δολάρια.

Πάντως, ο ίδιος και οι φαν του φαίνεται πως αδημονούν για την επιστροφή του, που θα γίνει τον επόμενο μήνα και μάλιστα με μια πολύ “δυνατή” εμφάνιση. Συγκεκριμένα, θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Ραφαέλ Ναδάλ και θα παίξουν μαζί διπλό στο Laver Cup του Λονδίνου, τον Σεπτέμβριο.

H πεντάδα

Στη δεύτερη θέση, ωστόσο, βρίσκουμε τη νέα «βασίλισσα» των γηπέδων, την Γιαπωνέζα Ναόμι Οσάκα, που από τις επιδόσεις της μέσα, αλλά κυρίως έξω, από τα γήπεδα αποκόμισε 56,2 εκατ. δολάρια. Η 24χρονη αποκόμισε 1,2 εκατ. δολάρια από τους αγώνες και άλλα 55 εκατ. από συμβόλαια και χορηγίες αριθμώντας συνεργασίες με περίπου 20 brands.

Την πεντάδα συμπληρώνει η Σερένα Γουίλιαμς, ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Η Σερένα Γουίλιαμς, που ετοιμάζεται να πει οριστικά «αντίο» στο τένις, αποκόμισε συνολικά 35,1 εκατ. δολάρια, από τα οποία μόλις 100.000 δολάρια προήλθαν από τους αγώνες. Αν και συνολικά η περιουσία της μετά από 27 χρόνια καριέρας υπολογίζεται στα 250 εκατ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που έχει συγκεντρώσει ποτέ αθλήτρια στην ιστορία του αθλήματος. Πιο μοιρασμένες οι ισορροπίες για τον Ραφαέλ Ναδάλ που κέρδισε 6,4 εκατ. από τους αγώνες και 25 εκατ. έξω από τα γήπεδα, όπως και για τον Τζόκοβιτς με 7,1 εκατ. εντός των γηπέδων και 20 εκατ. εκτός.

Την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνει η Έμα Ραντουκάνου (21,1 εκατ. δολάρια), ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ (19,3 εκατ. δολάρια), ο Κέι Νισικόρι (13,2 εκατ. δολάρια), η Βένους Γουίλισμας (12 εκατ. δολάρια) και ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος μόλις στα 19 του χρόνια ανέβηκε από το νούμερο 33 στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, διασφαλίζοντας παράλληλα 10,9 εκατ. δολάρια.

Συνολικά οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι τενίστες αποκόμισαν 316 εκατ. δολάρια την τελευταία χρονιά, ελαφρά πιο κάτω από τα 320 εκατ. δολάρια της προηγούμενης χρονιάς, αλλά αρκετά κάτω από τα 343 εκατ. δολάρια του 2020. Ωστόσο τα έσοδα τους από χορηγίες και εμφανίσεις «άγγιξαν» επίπεδα ρεκόρ, στα 285 εκατ. δολάρια, πιθανότατα λόγω της επανέναρξης των δημόσιων εκδηλώσεων με το τέλος των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Νέοι και παλιοί 

Αξιοσημείωτο στοιχείο της δεκάδας είναι πως περιλαμβάνει αθλητές από τις δύο αντίθετες ηλικιακές κατηγορίες. Η Γουίλιαμς, στα 40 της χρόνια και ο Ναδάλ στα 36 του, βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους. Ειδικά η Γουίλιαμς έχει ήδη ανακοινώσει πως διανύει το τελευταίο της Open. Ωστόσο τέσσερις από τους αθλητές είναι κάτω των 30 ετών, που σημαίνει πως έχουν αρκετά χρόνια καριέρας και κερδών μπροστά τους…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι