Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες προσπαθούν να ανακάμψουν μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκαν το προηγούμενο διάστημα, αναμένοντας όμως και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας της ευρωζώνης.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,16% στις 7.439 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,56% στις 12.961 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,59% στις 6.259 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική ενεργειακή εταιρεία Uniper υποχωρεί κατά 2,2%, μετά την ανακοίνωση ότι έχει πλέον εξαντλήσει πλήρως το πιστωτικό όριο των 9 δισ. ευρώ που έλαβε ως μέρος της πρόσφατης διάσωσής της, λόγω της τελευταίας εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου. Ως αποτέλεσμα, ζητά από την Kreditanstalt fuer Wiederaufbau, τη γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα που υποστηρίζεται από το κράτος, άλλα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Διεξάγει επίσης νέες συζητήσεις με τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τον δικό της πλειοψηφικό μέτοχο, τη Fortum, σχετικά με νέα αύξηση κεφαλαίου.

Εύθραυστο κλίμα

Μια «εποχικά αδύναμη» περίοδος για τις μετοχές είναι προ των πυλών, και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μεγαλύτερη αστάθεια για τις χρηματιστηριακές αγορές, αναφέρει ο King Lip, επικεφαλής στρατηγικής στην BakerAvenue Wealth Management, δείχνοντας ότι το κλίμα παραμένει εύθραυστο στην αγορά.

Η αγορά αναμένει τα προκαταρκτικά στοιχεία για την ανεργία στη ζώνη του ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο καθώς και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του δεύτερου τριμήνου. Επίσης, αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές