Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τα επίπεδα μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε η επιθετική ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell στο Jackson Hole.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,87% και ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 1%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο 0,3% και ο Kosdaq κέρδισε 0,85%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,45% υψηλότερα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,52% με τον τεχνολογικό δείκτη του Hang Seng να κλείνει κατά 2,3% χαμηλότερα, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν με μικτά πρόσημα. Ο Shanghai Composite έκλεισε κλασματικά υψηλότερα και ο Shenzhen Component υποχώρησε 0,246%.

Οι επενδυτές

«Φαίνεται ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να χωνεύουν τις συνέπειες από την ομιλία του προέδρου της Fed, όπου τόνισε την ανάγκη να ανέβουν τα επιτόκια υψηλότερα και να παραμείνουν περιοριστικά προκειμένου να υποχωρήσει ο πληθωρισμός», ανέφερε η National Australia Bank.

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας της Ιαπωνίας τον Ιούλιο παρέμεινε σταθερό, στο 2,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες και παρέμεινε σταθερό για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Όπως σχολίασε η Capital Economics, η χώρα έχει τεράστιο έλλειμμα στην απασχόληση υπηρεσιών σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την Covid εποχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές