Να απορροφήσει τις πιέσεις αλλά και να ανακάμψει από τις απώλειες των τελευταίων ημερών προσπαθεί σήμερα η Wall Street, με τις κινήσεις στήριξης από insiders να δίνουν τον τόνο και το μήνυμα της εμπιστοσύνης στα νέα επίπεδα που έχουν βρεθεί πολλοί τίτλοι.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,05% στις 32.082 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνει πτώση 0,16% στις 4.023 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,08% στις 12.008 μονάδες.

Οι αγορές μετοχών από insiders επιταχύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα, φθάνοντας στο υψηλότερο εβδομαδιαίο επίπεδό τους από τις αρχές Ιανουαρίου, ανέφερε η Bank of America. Κάποιες από αυτές πιθανότατα οφείλονται στον φόρο 1% για τις επαναγορές που πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο έτος λόγω του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος εισήχθη τον Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης: Οι επιπτώσεις των σχολίων Πάουελ είναι ακόμα εμφανείς στο ταμπλό

Μέχρι στιγμής φέτος, οι επαναγορές ως ποσοστό της κεφαλαιοποίησης του S&P 500 ήταν ελαφρώς πάνω από τα επίπεδα του περασμένου έτους αυτή τη στιγμή (0,15% έναντι 0,14%) αν και εξακολουθούν να είναι κάτω από τα επίπεδα (0,23%) του 2019 (προ-COVID)», ανέφερε η BofA. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο David Kostin της Goldman Sachs σημείωσε ότι ο φόρος του IRA στις επαναγορές πιθανώς θα ανακόψει τις επαναγορές μετοχών το επόμενο έτος, αλλά θα μπορούσε να τις ενισχύσει για το υπόλοιπο του 2022. Αυτό δίνει στους επενδυτές την ευκαιρία να ακολουθήσουν την τάση τους επόμενους μήνες, οδηγώντας τις τιμές υψηλότερες.

Ανοδος για τις μετοχές της Best Buy

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Best Buy σημειώνουν άνοδο άνω του 2%, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ανέφερε τριμηνιαία κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η Best Buy ανακοίνωσε 1,54 δολ. κέρδη ανά μετοχή με έσοδα 10,24 δισ. δολ.

«Οι επενδυτές συμβιβάζονται με την ιδέα ότι η Fed θα μείνει πιστή στο στόχο για τον περιορισμό του πληθωρισμού, παρόλο που πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να μειώνεται», δήλωσε ο Rod von Lipsey, διευθύνων σύμβουλος της UBS Private Wealth Management. «Πιστεύουμε ότι το καλοκαιρινό ράλι της αγοράς ήταν εφήμερο και συνεχίζουμε να συνιστούμε στους επενδυτές να παραμείνουν επιλεκτικοί και να επικεντρωθούν σε αμυντικούς κλάδους μετοχών, όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι μετοχές που πληρώνουν μερίσματα», πρόσθεσε ο von Lipsey.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street