
Την εκτίμηση ότι η αγορά καυσίμων θα ανακτήσει εφέτος το σύνολο των απωλειών που υπέστη λόγω της κρίσης, που σημαίνει ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν κοντά στο επίπεδο του 2019, εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκης κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα εξαμήνου του ομίλου.
«Είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη ανάκαμψη, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει καλυφθεί το κενό της κρίσης εξαιτίας και των ισχυρών εισπράξεων που οφείλονται στην άνοδο της τουριστικής κίνησης», ανέφερε ο κ. Τζαννετάκης.
Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚ: Στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της πανδημίας η παραγωγή πετρελαίου
Αποτελέσματα εξαμήνου
Η Motor Oil ανακοίνωσε αποτελέσματα σε επίπεδο ρεκόρ για το πρώτο εξάμηνο του έτους ενώ σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κ. Τζαννετάκη τόσο οι πωλήσεις όσο και τα περιθώρια διύλισης παραμένουν ισχυρά αν και σε ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο από το δεύτερο τρίμηνο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι παραμένει ο κίνδυνος μείωσης των πωλήσεων λόγω των υψηλών τιμών του καυσίμων κάτι που όπως είπε δεν έχει φανεί ακόμη.
Ώθηση στα αποτελέσματα της εταιρείας αναμένεται να δώσει προς το τέλος του έτους η θέση σε λειτουργία της νέας μονάδας κατεργασίας νάφθας που θα αυξήσει την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Η εξαγορά της Ελλάκτωρ
Ο κ.Τζαννετάκης εκτίμησε ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά της Ελλάκτωρ που περιλαμβάνει την εξαγορά του 30% των μετοχών της μητρικής και συμμετοχή 75 % στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που παρέσχε:
-Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για το κλείσιμο νομικών εκκρεμοτήτων.
-Η συμφωνία προβλέπει την δυνατότητα επαναπώλησης του 15 % των μετοχών της Ελλάκτωρ στην Reggeborgh μετά από δύο χρόνια, στην τιμή που αυτές αποκτήθηκαν.
-Η Motor Oil είναι σε διαδικασία αξιολόγησης των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της νέας εταιρείας που θα προχωρήσουν κατά προτεραιότητα.
Επανέλαβε εξάλλου ότι η εταιρεία προμηθεύεται αργό από traders και εφαρμόζει το πλαίσιο των κυρώσεων προς τη Ρωσία.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Latest News

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο