Εγκριση από τον γαλλικό νηογνώμονα Bureau Veritas έλαβε το Viceroy, ένα πρωτοποριακό επιβατηγό μεταφορικό μέσο που κινείται σαν πλοίο ή σαν υδροπτέρυγo, αλλά μπορεί και να πετά όχι αρκετά ψηλά για να θεωρείται αεροπλάνο.

Ο γαλλικός νηογνώμονας χορήγησε την κύρια έγκριση στο πλήρως ηλεκτρικό όχημα 12 επιβατών της εταιρείας Regent, το οποίο θα λειτουργεί χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, εξυπηρετώντας δρομολόγια που συνήθως δραστηριοποιούνται πορθμεία ή περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες.

Διαβάστε επίσης: Νέα ηλεκτρικά υδροπτέρυγα «απογειώνονται» στη Σουηδία

«Είναι πολύ συναρπαστικό να βλέπεις τη ναυτιλία και την αεροπορία να ενώνονται», δήλωσε ο Daniel Holmes, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης του Bureau Veritas στη Βόρεια Αμερική με έδρα το Κονέκτικατ.

Συμβόλαια στη Χαβάη

Πριν λίγους μήνες η εταιρεία υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την πολιτεία της Χαβάης για να αναπτύξει τα ταξίδια με το Viceroy ως εναλλακτική λύση στις τρέχουσες αεροπορικές μεταφορές μεταξύ των νησιών και υπέγραψε συμβόλαια με δύο τοπικούς αερομεταφορείς – συμπεριλαμβανομένης της Hawaiian Airlines.

Η Regent τονίζει ότι θα επικεντρωθεί τώρα σε μια σειρά τεχνικών μελετών που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη με σκοπό να καθοριστούν οι οριστικές προδιαγραφές σχεδίασης και λειτουργίας του Viceroy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green