Πολλά ελπίζει στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα για την εμπέδωση των πρωτοβουλιών της χώρας του υπέρ της πράσινης ναυτιλίας ο απεσταλμένος του προέδρου ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι.

Ο αμερικανός επίσημος στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν παρέλειψε να συναντηθεί σύμφωνα με πληροφορίες και με την πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού. Στη διάρκεια της συνάντησης, επαναβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την ελληνική ναυτιλία αξιόπιστο και μακροχρόνιο εταίρο τους για τις αναντικατάστατες υπηρεσίες που παρέχει σταθερά στην αμερικανική οικονομία.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη – Κέρι: Στο επίκεντρο η κλιματική κρίση και η πράσινη μετάβαση

Ακόμη, έγινε συζήτηση για την πράσινη ναυτιλία στην προώθηση της οποίας είναι διαχρονικά προσηλωμένος ο ελληνικός εφοπλισμός όπως επανειλημμένως έχει τονίσει η Μελίνα Τραυλού.

Επισημαίνεται ότι ο Κέρι προωθεί την πρωτοβουλία των ΗΠΑ «Green Shipping Challenge» που αφορά στην ενεργειακή μετάβαση Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συζητήθηκε και στην προχθεσινή συνάντηση του απεσταλμένου του προέδρου ΗΠΑ για το κλίμα με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά