Όχι μόνο έχασε τα κέρδη που σημείωνε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, αλλά διολίσθησε σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα η Wall Street σήμερα, ολοκληρώνοντας μάλιστα την τριτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 1,07% στις 31.318 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες επίσης 1,07% στις 3.924 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,31% στις 11.630 μονάδες.

Στην εβδομάδα, ο Dow Jones έχασε 3%, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 3,3%, ενώ η πτώση του Nasdaq ήταν της τάξεως του 4,2%.

Αντιστροφή του κλίματος

Αρχικά οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στα γενικώς αναμενόμενα στοιχεία για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ, αναζητώντας ενδείξεις ότι η Fed θα μπορούσε να γίνει πιο ήπια στο σχέδιο αύξησης των επιτοκίων. Η οικονομία πρόσθεσε 315.000 θέσεις εργασίας για τον μήνα, ενώ το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,7%. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα οι αγοραστές αναδιπλώθηκαν, αφήνοντας τα ηνία στους πωλητές.

«Ούτε κρύο… ούτε ζέστη. Είναι ακριβώς γύρω από τις προσδοκίες. Δεν υπάρχει τίποτα εδώ που να αφαιρεί το σενάριο της αύξησης του επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης από τη Federal Reserve», σχολίασε ο Steve Sosnick της Interactive Brokers. «Ένας αριθμός που είναι εντός των προσδοκιών δεν αλλάζει τίποτα», πρόσθεσε.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Broadcom σημείωσαν άνοδο 2%, αφού ο κατασκευαστής chip ανέφερε τριμηνιαία κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών και εξέδωσε ισχυρότερες από τις αναμενόμενες οδηγίες για τα έσοδα το τρέχον τρίμηνο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Hock Tan, δήλωσε επίσης ότι αναμένει ισχυρή ζήτηση να συνεχιστεί αυτό το τρίμηνο.

Στα μάκρο της ημέρας, 315.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, αλλά το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,7%, από 3,5% τον Ιούλιο. Τα επίπεδα των μισθών αυξήθηκαν κατά 0,3% για τον μήνα και 5,2% σε σχέση με πέρυσι, χαμηλότερα των εκτιμήσεων κάτω από τις εκτιμήσεις.

Επίσης, οι νέες παραγγελίες για βιομηχανικά προϊόντα μειώθηκαν κατά 1% τον Ιούλιο,  σημειώνοντας πτώση για πρώτη φορά φέτος. Η πτώση ήταν έκπληξη, με τους αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones να αναμένουν αύξηση 0,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]