Συνομιλίες με κρατική εταιρεία φυσικού αερίου του Κατάρ θα έχει  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ντόχα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.

Ο Μισέλ αναμένεται να επισκεφθεί το Κατάρ την Τρίτη, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για το φυσικό αέριο από τον κύριο προμηθευτή της Ρωσίας μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, με το κόστος ενέργειας της Ευρώπης να εκτοξεύεται καθώς οι ρωσικές ροές μειώθηκαν.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ: Επίθεση Σαρλ Μισέλ στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – «Απαράδεκτο να στέκεσαι άπραγος»

Η κρατική QatarEnergy, ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς φυσικού αερίου στον κόσμο, διαπραγματεύεται εδώ και μήνες με ευρωπαίους αγοραστές, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί νέες συμφωνίες. «Ο Σαρλ Μισέλ θα συναντηθεί με αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους για να συζητήσει και να επανεξετάσει περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας, της ενεργειακής κρίσης, εκτός από μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως το Αφγανιστάν, το Ιράν και η Παλαιστίνη-Ισραήλ»,αναφέρει ο αξιωματούχος.

Οι περισσότερες τρέχουσες ποσότητες φυσικού αερίου του Κατάρ είναι «κλειδωμένες» σε μακροπρόθεσμα συμβόλαια, κυρίως στην Ασία, τα οποία το Κατάρ έχει δηλώσει ότι θα τιμήσει.

Ωστόσο, το Κατάρ αναζητά νέους πελάτες για μια σημαντική επέκταση της παραγωγής του φυσικού αερίου, η οποία θα αυξήσει τις εξαγωγές του κατά περίπου 63% και πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2027.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια