Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των περισσότερων ομολόγων της ευρωζώνης και ενισχύονται οι τιμές τους, καθώς αύξονται οι προσδοκίες των επενδυτών για μια πιο ήπιο σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε στο 4,19 % έναντι 4,26% που διαμορφώθηκε τη Δευτέρα. Η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου διαμορφώθηκε στο 1,60% με αποτέλεσμα το spread να περιορίζεται στο 2,66%. Η απόδοση του γαλλικού 1οετούς υποχώρησε στο 2,18% και του ιταλικού στο 3,29%.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων σημειώθηκαν συναλλαγές αξίας 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 62 εκατ. ήταν εντολές αγοράς.

Χθες οι προθεσμιακές αγορές προεξοφλούσαν ότι κατά 90% η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. Σήμερα το ποσοστό υποχώρησε στο 65%. Επιπλέον, προεξοφλούν αύξηση κατα 50 μονάδες βάσης τον Οκτώβριο.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου και να διαπραγματεύται νωρίς το απόγευμα στα 0,9901 δολάρια από τα 0,9926 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,0928 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders