Ήπια πτωτικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο διολίσθησης της οικονομίας στην ύφεση, οι οποίες προκάλεσαν και το πτωτικό σερί των τριών τελευταίων εβδομάδων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,35% στις 31.207 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,44% στις 3.907 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,92% στις 11.524 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναστολή συναλλαγών

Οι κεντρικές τράπεζες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Τη νέα εβδομάδα που άνοιξε σήμερα για τη Wall Street, λόγω της χθεσινής αργίας, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον οι ομιλίες των περιφερειακών προέδρων της Federal Reserve και μια νέα απόφαση αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που αναμένεται την Πέμπτη.

«Αυτή είναι η εβδομάδα που όλοι επιστρέφουν», δήλωσε ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Και σε αυτήν την επιστροφή υπάρχει ακόμα πολλή απαισιοδοξία ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον πληθωρισμό να βρίσκεται πολύ πάνω από το στόχο της Fed, δικαιολογώντας πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων».

Στο ίδιο μήκος και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Bill Ackman, ο οποίος δήλωσε ότι η Federal Reserve έπρεπε να είναι πιο επιθετική στο σχέδιο αύξησης των επιτοκίων για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό. «Ο μεγαλύτερος φόβος μας ήταν ο πληθωρισμός και γι’ αυτό ήθελα η Fed να αυξήσει τα επιτόκια γρήγορα και σύντομα. Τώρα το κάνουν αυτό, νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουν», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pershing Square Capital.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Bed Bath & Beyond σημειώνουν πτώση 16%, καθώς μια σειρά από εταιρικές κινήσεις, συμπεριλαμβανομένων του κλεισίματος καταστημάτων και των απολύσεων, ανησυχούν την αγορά. Η πτώση έρχεται μετά την αυτοκτονία του CFO, Gustavo Arnal, την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινούνται υψηλότερα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε πάνω από 7 μονάδες βάσης στο 3,265%, ενώ η απόδοση του 30ετούς ομολόγου του Δημοσίου ανέβηκε 6 μονάδες βάσης στο 3,408%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street