Συνεδρίαση έως τις 14:30 περίπου ήταν η σημερινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς λόγω τεχνικού προβλήματος, οι συναλλαγές σταμάτησαν και δεν επανήλθαν έως το τυπικό τέλος.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 834,91 μονάδες, με άνοδο 0,67%, ενώ ο τζίρος ήταν φυσικά μόλις στα 27 εκατ. ευρώ.

Μέχρι εκείνη την ώρα οι διακυμάνσεις ήταν έντονες και μεταβλητότητα  αυξημένη, καθώς από το +1,27% το πρωί, στο -0,14% το μεσημέρι και “τυπικό κλείσιμο”… στο +0,67%. Ένα μίνι ρόλερ κόστερ στην αγορά, το οποίο ομοιάζει με αυτό που κατέγραφαν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Ενεργειακή κρίση και ΕΚΤ βαραίνουν το κλίμα

Σε κάθε περίπτωση όμως το κλίμα δεν είναι θετικό με το ενεργειακό μέτωπο να είναι ανοιχτό για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να καλείται να λύσει τον γόρδιο δεσμό μιας ακόμη κρίσης, συνοδευμένης με αυξημένο πληθωρισμό.  Όπως άλλωστε επισημαίνουν χρηματιστηριακές πηγές στον ot.gr μια γενικευμένη ανάκαμψη της αγοράς έχει πολλά εμπόδια να υπερκεράσει για να συμβεί, επομένως οι στηρίξεις είναι εύλογο να βγαίνουν σε τίτλους που είτε έχουν συμπιεστεί σημαντικά είτε έχουν λόγους να απορροφούν το ενδιαφέρον, ένας εκ των οποίων είναι τα αποτελέσματα του β’ 3μηνου. Σε περιόδους έντονων αναταράξεων, όπως είναι η τρέχουσα, παραδοσιακά το ΧΑ στηρίζεται σε λίγους τίτλους, πριν δοθεί το σύνθημα της ανάκαμψης, ή κατά τις ανάπαυλες της πτωτικής πορείας.

Όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με την Trader24, οι αγορές προσπαθούν να προεξοφλήσουν τα σενάρια για τις επικείμενες ανακοινώσεις της ΕΚΤ σχετικά με τη νομισματική πολιτική της. Η ένταση της πτώσης των τελευταίων ημερών έχει απομακρύνει για τα καλά την πρώτη κοντινή αντίσταση, ώστε η μεταβλητότητα να αναμένεται υψηλή, αναδεικνύοντας και το μέγεθος του κινδύνου που θα αναλάμβανε κάποιος σε κάποια επενδυτική απόφαση βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους