Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου μετά το διήμερο ράλι, καθώς η ανησυχία για την αποδυνάμωση της ζήτησης και η προοπτική περισσότερων αυξήσεων των επιτοκίων επανήλθε και υπερίσχυσε της στήριξης που παρείχε η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή.

H τιμή του αργού Brent  υποχώρησε κατά 3,26 δολάρια ή 3,4% στα 92,48 δολάρια. H τιμή του West Texas Intermediate υποχώρησε στα 86,37 δολάρια,μειωμένη κατά 50 σεντς.

Τα παρατεταμένα λουκέτα λόγω κορωνοϊού στο Τσενγκντού της Κίνας έχουν ενισχύσει τις ανησυχίες ότι ο υψηλός πληθωρισμός και οι αυξήσεις των επιτοκίων θα πλήξουν τη ζήτηση για το μαύρο χρυσό και οι επενδυτές ήδη αναμένουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ, που συνεδριάζει την Πέμπτη.

«Η αγορά έχει ήδη αφομοιώσει τα νέα του ΟΠΕΚ+  και το επίκεντρο έχει μετατοπιστεί προσωρινά στις οικονομικές και πληθωριστικές ανησυχίες, όπως είναι είναι τα παρατεταμένα λουκέτα στην Κίνα και η συνεδρίαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια την Πέμπτη», εξηγεί  ο Τόμας Βαργκα της PVM και προσθέτει ότι «Αναμφίβολα, εγείρουν φόβους για συρρίκνωση της ζήτησης».

Η τιμή του μαύρου χρυσού πιέστηκε και από τον άνοδο του δολαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές