Σκάνδαλο με δωροδοκίες γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 (που τελικά διοργανώθηκαν το 2021) συγκλονίζει την Ιαπωνία, με τις αρχές να προχωρούν σήμερα στη σύλληψη ενός πρώην μέλους του ΔΣ της επιτροπής «Τόκιο 2020» με την κατηγορία ότι χρηματίστηκε από εταιρεία – χορηγό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei, ο εκδοτικός οίκος Kadokawa Corp κατέβαλε 70 εκατομμύρια γεν (498.000 δολάρια) σε εταιρεία που συνδέεται με το τότε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Τόκιο 2020 Χαρουγιούκι Τακαχάσι, ο οποίος, σύμφωνα με τις υποψίες των εισαγγελέων, βοήθησε την εταιρεία να επιλεγεί ως χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Οι εισαγγελείς συνέλαβαν αργότερα δύο ανώτερα στελέχη της Kadokawa για υποψίες δωροδοκίας και έκαναν έφοδο στα κεντρικά γραφεία της, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Στέλεχος της Kadokawa δήλωσε ότι η εταιρεία ελέγχει τα γεγονότα, αλλά αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν πτώση 5% νωρίς το απόγευμα.

Υπό κράτηση

Ο Τακαχάσι βρίσκεται ήδη υπό κράτηση, αφού συνελήφθη τον περασμένο μήνα ως ύποπτος για δωροδοκία γύρω από τους Αγώνες. Η εκ νέου σύλληψη σημαίνει ότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερη διάρκεια κράτησης, ώστε οι εισαγγελείς να μπορέσουν να τον ανακρίνουν περαιτέρω.

Το Reuters ανέφερε το 2020 ότι ο Τακαχάσι, ο οποίος έλαβε αμοιβή εκατομμυρίων δολαρίων για να εργαστεί στην επιτυχή υποψηφιότητα του Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ότι έπαιξε βασικό ρόλο στην εξασφάλιση της υποστήριξης ενός πρώην ισχυρού άνδρα των Ολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος αργότερα θεωρήθηκε ύποπτος από τους Γάλλους εισαγγελείς ότι δωροδοκήθηκε για να βοηθήσει την υποψηφιότητα της Ιαπωνίας.

Ο Τακαχάσι δήλωσε τότε στο Reuters ότι η δουλειά του περιελάμβανε την άσκηση πίεσης στο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμίν Ντιακ στον οποίο έδωσε δώρα, μεταξύ των οποίων ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και ένα ρολόι Seiko. Είπε τότε ότι δεν υπήρχε τίποτα ανάρμοστο με τις πληρωμές που έλαβε ή στον τρόπο που χρησιμοποίησε τα χρήματα.

Ο Ντιακ, κάποτε ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του αθλητισμού, φυλακίστηκε στη Γαλλία το 2020 για διαφθορά. Πέθανε πέρυσι σε ηλικία 88 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι