Με κέρδη κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τον S&P 500 να προσπαθεί να κρατήσει τη ζώνη των 3.900 μονάδων, κόντρα στις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αποφασίσει άλλη μια μεγάλη αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,28% στις 31.231 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,38% στις 3.923 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,64% στις 11.618 μονάδες.

Επιφυλακτικότητα

Αν και στην αγορά παραγώγων υπήρξε μια προσπάθεια ανάκαμψης, το κλίμα παραμένει επιφυλακτικό μετά από άρθρο της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η δέσμευση του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, να μειώσει τον πληθωρισμό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες τον Σεπτέμβριο, αποφασίζοντας την τρίτη συνεχόμενη αύξηση αυτού του μεγέθους. Οι αγορές ήλπιζαν ότι η Fed θα άρχιζε να κάνει μικρότερες αυξήσεις από τον Σεπτέμβριο, αλλά τώρα τιμολογούν με πιθανότητα 86% για αύξηση 0,75 ποσοστιαίας μονάδας.

Οι επενδυτές είναι διχασμένοι σχετικά με το πώς να προσεγγίσουν την αγορά τον Σεπτέμβριο, έναν διαβόητα σκληρό μήνα για τις μετοχές. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο επίπεδο των 3.900 μονάδων του S&P 500, το ισχυρό επίπεδο στήριξης. Κάποιοι βλέπουν τον δείκτη να πέφτει σε ακόμη χαμηλότερα χαμηλά, αλλά δεν λείπει και η αισιοδοξία για ένα ράλι στο τέλος του έτους.

Φόβοι για περαιτέρω συμπίεση

«Με τις μετοχές να επιστρέφουν στα χαμηλά του Ιουνίου και την πορεία των επιτοκίων να επανέρχεται σε υψηλότερα επίπεδα, η μεγαλύτερη χαλάρωση του πληθωρισμού μαζί με την αποφασιστική κυβερνητική παρέμβαση της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης θα μπορούσε να προκαλέσει μια άλλη συμπίεση στις αγορές», έγραψε ο Emmanuel Cau της Barclays. «Στη μεγάλη εικόνα, πιστεύουμε ότι οι μετοχές παραμένουν σε δύσκολη θέση, δεδομένης της κακής αντιστάθμισης της αναπτυξιακής πολιτικής», πρόσθεσε.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του Pinterest ενισχύονται περισσότερο από 4% αφού η Wolfe Research αναβάθμισε την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Η ανοδική άποψη επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των χρηστών LT του PINS και τη δυνατότητα δημιουργίας εσόδων υπό τον νέο CEO», έγραψε η Wolfe.

Από την άλλη, οι μετοχές της Newell Brands υποχωρούν περισσότερο από 4%, αφού η εταιρεία καταναλωτικών αγαθών μείωσε την καθοδήγηση για το τρίτο τρίμηνο και το έτος. Η εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου θα κυμαίνονταν μεταξύ 2,21 και 2,32 δισ. δολαρίων, αφού προηγουμένως προέβλεπε έσοδα από 2,39 έως 2,5 δισ. δολάρια.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων για αγορά κατοικίας μειώθηκαν κατά 1% την περασμένη εβδομάδα, ή κατά 23% σε ετήσια βάση, καθώς τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων οδηγούνται ξανά προς το 6%. Το μέσο επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια με συμμορφούμενα υπόλοιπα δανείων ήταν 5,94% την περασμένη εβδομάδα, από 5,80% την προηγούμενη, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]