Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσαν οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι κατάφεραν να σπάσουν το σερί τριών πτωτικών εβδομάδων, αλλά και να απομακρυνθούν από τις κρίσιμες τεχνικές στηρίξεις, με σημαντική ώθηση από την τεχνολογία.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,19% στις 32.151 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,53% στις 4.067 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,11% στις 12.112 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Με άλμα έσωσαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Αν και ο S&P 500 βρέθηκε να προσεγγίζει το επίπεδο των 3.900 μονάδων μέσα στην εβδομάδα, η ανάκαμψη δεν άργησε να έρθει, με τους δείκτες να κλείνουν μια θετική εβδομάδα. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 2,7%, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 3,6% και Nasdaq Composite κέρδισε 4,1% από την αρχή της εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης: Ομολόγα: Νέες πιέσεις από τα σχέδια της ΕΚΤ για συρρίκνωση του ισολογισμού

Η εικόνα των μετοχών

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της DocuSign σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 10%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη της. Η εταιρεία εξέδωσε επίσης μια πρόβλεψη εσόδων για το τρίτο τρίμηνο που ήταν πάνω από τις προσδοκίες.

Η μετοχή της Zscaler κέρδισε κατά 22% μετά την δημοσίευση ισχυρών αποτελεσμάτων για το πρόσφατο τρίμηνο. Η εταιρεία ασφάλειας cloud ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 25 σεντς ανά μετοχή σε έσοδα 318 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η μετοχή της Regeneron, με την Morgan Stanley να βλέπει περαιτέρω περιθώρια ανόδου άνω του 20%, ακόμη και μετά το τεράστιο ράλι της Πέμπτης. Οι μετοχές της Regeneron σημείωσαν ράλι περίπου 19% την Πέμπτη λόγω των θετικών αποτελεσμάτων δοκιμών φαρμάκων, ενώ σήμερα έκλεισαν στο +2%.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι υποτιμούν κατάφωρα αυτό που θα πρέπει να κάνει η Fed για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Richard Bernstein Advisors, Richard Bernstein. «Είναι απίστευτα ειρωνικό το γεγονός ότι οι επενδυτές σκέφτονται ακόμη και μια περιστροφή της πολιτικής της Fed όταν το πραγματικό επιτόκιο των κεφαλαίων της Fed παραμένει περίπου σε αρνητικά επίπεδα. Επομένως, η Fed δεν καταπολεμά ακόμη σθεναρά τον πληθωρισμό. Δεν έχουμε θετικό επιτόκιο πραγματικών κεφαλαίων», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street