Νέα δυναμική αποκτά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τις δύο νέες ειδικά σχεδιασμένες γερανογέφυρες, η επίσημη λειτουργία των οποίων ξεκίνησε σήμερα παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και του εκτελεστικού προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Θάνου Λιάγκου.

Ο κ. Πλακιωτάκης ενημερώθηκε από τη διοίκηση του ΟΛΘ για τη λειτουργία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου εξοπλισμού. Πρόκειται για τις δύο νέες και ταχύτερες γερανογέφυρες 5 και 6 τύπου New Panamax STS (Ship To Shore) με τις οποίες εξοπλίστηκε το Λιμάνι Θεσσαλονίκης, αξίας 15,7 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Συνέδριο Economist – Πλακιωτάκης: Η ελληνική ναυτιλία μπορεί να διασφαλίσει τις ενεργειακές ανάγκες

Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στις δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τις δύο προσθήκες των γερανογεφυρών ενισχύει ακόμη περισσότερο τη στρατηγική του θέση στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Μέχρι στιγμής έχουν επενδυθεί πάνω από 50 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έχει καλυφθεί περίπου το 80% του μηχανολογικού εξοπλισμού».

«Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις θετικές εξελίξεις στο πρόγραμμα αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων της χώρας, την πρόοδο των επενδυτικών προγραμμάτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, αλλά και την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών στους νησιωτικούς δήμους της χώρας, ενισχύει και τη γεωστρατηγική θέση της χώρας αλλά σαφώς και τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη των θαλάσσιων μεταφορών», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα