Με σημαντικά κέρδη κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, ανοίγοντας όμως μια εβδομάδα κατά την οποία η αναμονή μέχρι την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, την Τρίτη, θα κυριαρχήσει στις εντολές.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,86% στις 32.427 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,04% στις 4.109 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,11% στις 12.249 μονάδες.

Εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Μετά από μια θετική εβδομάδα, η αγορά αναμένει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, προκειμένου να διαγνώσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve. Οι επενδυτές αναζητούν για ενδείξεις ότι το μέγεθος των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων μπορεί να είναι μικρότερο καθώς ο πληθωρισμός επιβραδύνεται, αν και ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι «σθεναρά αφοσιωμένος» στη μείωση του.

«Βλέπουμε την ανακούφιση στις τιμές των μετοχών και την πρόσφατη ευρεία διόρθωση του δολαρίου να συνεχίζεται μέσα στην εβδομάδα», αναφέρει η Citigroup, τονίζοντας όμως ότι οι κινήσεις αναμένεται να είναι πιο αμυντικές.

Διαβάστε επίσης: Διστάζουν πάνω από τις 850 μονάδες οι αγοραστές στο ΧΑ

Η JPMorgan επεσήμανε την πτώση των τιμών του φυσικού αερίου ως ένδειξη ότι ο πληθωρισμός θα επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες. «Όσον αφορά τις προοπτικές για τον πληθωρισμό, αναμένουμε την περαιτέρω επιβεβαίωση ότι έχει κορυφώσει ο δείκτης, καθώς οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ υποχωρούν κατά 20% από τα υψηλά και το Brent παραμένει κάτω από τα 100 δολάρια».

Οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατά άλλες 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο βρίσκονται πλέον στο 90%, σύμφωνα την FedWatch του Ομίλου CME. Αυτό είναι υψηλότερο από τα επίπεδα του 82% της περασμένης εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street