Πάνω από τα 22.000 δολάρια διαπραγματεύεται το Bitcoin, συνεχίζοντας το εβδομαδιαίο ράλι, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του δικτύου Ethereum.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο διαπραγματευόταν στα 22.328,27 δολάρια περίπου, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk. Την Τετάρτη είχε υποχωρήσει κάτω από τα 19.000 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης: Tokens: Ξεπερνούν τις φυσικές κάρτες που είναι σε κυκλοφορία

Η άνοδος του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος έρχεται μετά από θετική εβδομάδα για τη Wall Street. Η πορεία του συνδέεται στενά με την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά και κυρίως με το Nasdaqκ αι συχνά κινείται υψηλότερα όταν ο  τεχνολογικός δείκτης που είναι βαρύς  αυξάνεται.

Πληθωρισμός και αναβάθμιση στο blockchain του Ethereum

Οι επενδυτές κρυπτογράφησης αναμένουν την έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγούστου, η οποία θα μπορούσε να δώσει ενδείξεις για τις μελλοντικές κινήσεις πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι μετοχές έχουν δεχθεί πιέσεις φέτος, καθώς η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια για να προσπαθήσει να ελέγξει τις υψηλές πληθωριστικές πιέσεις.

Τα κρυπτονομίσματα, τα οποία είναι επίσης περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν κινδύνο , έχουν πληγεί. Οι απώλειες από την αγορά κρυπτογράφησης έχουν ξεπεράσει τα 2 τρισ. δολάρια από τα υψηλά επίπεδα που είχε ανέλθει τον προηγούμενο Νοέμβριο. Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% από την αρχή της χρονιάς.

Τέλος, οι επενδυτές αναμένουν να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση στo blockchain, η οποία θα μειώσει σημαντικά την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του δικτύου.

Οι υποστηρικτές λένε ότι αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια ευρύτερη χρήση του ether, του token που λειτουργεί στο Ethereum.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto