Στην εξαγορά της startup Figma έναντι περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Adobe. Θα πρόκειται για το μεγαλύτερo deal του κατασκευαστή του γνωστού προγράμματος Photoshop, ο οποίος συγκεντρώνει εφαρμογές που υποστηρίζουν τη διαδικτυακή συνεργασία εν μέσω μιας παγκόσμιας στροφής στην υβριδική εργασία.

Η συμφωνία που περιλαμβάνει μετρητά και μετοχές, θα φέρει στο χαρτοφυλάκιο της Adobe μια εταιρεία της οποίας η διαδικτυακή πλατφόρμα συνεργασίας για σχέδια και ανταλλαγή ιδεών χρησιμοποιείται από εταιρείες-κολοσσούς όπως η Zoom Video Communications, η AirBnB και η Coinbase.

Διαβάστε επίσης: Προβληματίζει το επενδυτικό κοινό η πορεία της Adobe

«Η συνεργασία της Adobe με την Figma θα μεταμορφώσει το έργο μας και θα επιταχύνει το όραμά μας για συλλογική δημιουργικότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Adobe, Shantanu Narayen.

Διαδοχικές εξαγορές

Η Adobe, με τις επιχειρηματικές κινήσεις της, εστιάζει όλο και περισσότερο στον χώρο των εργαλείων συνεργασίας τα τελευταία χρόνια μέσω εξαγορών. Απέκτησε την πλατφόρμα διαχείρισης εργασιών Workfront το 2020 και την πλατφόρμα συνεργασίας βίντεο Frame.io που βασίζεται στο cloud πέρυσι.

Διαβάστε επίσης: Amazon – Google: «Σύννεφα πολέμου» με τη Microsoft για τις αλλαγές στο cloud

Κατρακύλα μετοχής

Ωστόσο, η μετοχή της Αdobe υποχώρησε κατά 17% σχεδόν σήμερα καθώς ορισμένοι αναλυτές επεσήμαναν το μέγεθος της συμφωνίας που θα μπορούσε να απαιτήσει από την Adobe να αυξήσει το χρέος της.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το 2023 και η Figma με έδρα το Σαν Φρανσίσκο θα συνεχίσει να έχει επικεφαλής της τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Dylan Field.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή