Άμεση ήταν η αντίδραση της Ουγγαρίας μετά την πρόταση της Κομισιόν προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παγώσει η εκταμίευση  7,5 δισ. ευρώ προς την Ουγγαρία λόγω των καταγγελιών για διαφθορά και παραβιάσεις των αρχών του κράτους δικαίου.

Η Ουγγαρία δεσμεύτηκε την Κυριακή να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ξεκλειδώσει τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την πρόταση του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Ουγγαρία: Η κυβέρνηση θα καταθέσει νόμους για να ξαναποκτήσει πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια

Ο υπουργός Ανάπτυξης Tibor Navracsics  , αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, δήλωσε ότι ελπίζει ότι τα μέτρα της Ουγγαρίας θα είναι επαρκή για να πείσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα εφαρμοστούν επαρκείς εγγυήσεις για την προστασία των κονδυλίων της ΕΕ.

«Η Ουγγαρία έχει δεσμευτεί να ενημερώσει την Επιτροπή για την εφαρμογή των μέτρων για την διαχείριση της κατάστασης έως τις 19 Νοεμβρίου. Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και θα ενεργήσουμε ανάλογα», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τον Οικονομικό Προγραμματισμό και τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν ανακοινώνοντας ότι η Κομισιόν θα προτείνει το πάγωμα της εκταμίευσης.

«Η σημερινή απόφαση είναι μια σαφής ένδειξη της αποφασιστικότητας της Κομισιόν να προστατεύσει τον προϋπολογισμό της ΕΕ και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στην διάθεσή της για να διασφαλίσει αυτόν τον σημαντικό στόχο», πρόσθεσε.

Μια μέρα νωρίτερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδια την επόμενη εβδομάδα που θα ψηφιστούν με τη διαδικασία fast track για να τερματίσει την αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]