To κόμμα της  γαλλικής ακροδεξιάς  Rassemblement National θα καταψηφίσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και τον προϋπολιγισμό του 2023, δήλωσε η επιεκφαλής του Μαρίν Λεπέν.

«Θα αντιταχθούμε στα σχέδια συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Εμανουέλ Μακρόν που είναι άδικα και θα διχάσουν (τη χώρα)» είπε χαρακτηριστικά η Λεπέν σε συγκέντρωση του κόμματος στο Καπ ντ’ Αγκντ στη νότια Γαλλία.

Διαβάστε επίσης: Μακρόν: Βιώνουμε το τέλος της αφθονίας και της ανεμελιάς

Ο Μακρόν θέλει να ξεκινήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες αφορούν κυρίως την προοδευτική αύξηση της  ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, το επόμενο καλοκαίρι.

Η ακροδεξιά της Γαλλίας σημείωσε ιστορική επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, αυξάνοντας τους βουλευτές της σε 89, από οκτώ στην προηγούμενη νομοθετική περίοδο, και εδραιώνοντας την άνοδο του κόμματος από το περιθώριο στην κύρια αντιπολίτευση.

Με τις εκλογές του Ιουνίου, το Rassemblement National έγινε το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο, αρνούμενο στους κεντρώους του Μακρόν την απόλυτη πλειοψηφία που θα βοηθούσε να περάσει με ευκολία τις μεταρρυθμίσεις του.

Ο προϋπολογισμός του 2023 πρόκειται να συζητηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα