Οι πωλητές επανήλθαν με μεγαλύτερη ένταση στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με τον γενικό δείκτη πλέον να δοκιμάζει για ακόμη μία φορά τα επίπεδα των 830 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,89% στις 826,46 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Ζητά στήριξη

Το ΧΑ δεν κάνει άλλη κίνηση από το να παλινδρομεί μεταξύ 825 – 840 μονάδων τις τελευταίες ημέρες, με τις πιέσεις σήμερα να δοκιμάζουν το κατώτατο όριο της συσσώρευσης. Βέβαια, εμφανίζονται κάποιες στηρίξεις στη ζώνη των 825 μονάδων, αλλά εάν το διεθνές περιβάλλον επιδεινωθεί περαιτέρω, είναι δύσκολο να διατηρηθούν τα επίπεδα, καθώς θα πρέπει να αναλωθεί μεγάλο μέρος των κεφαλαίων.

Για ακόμη μία ημέρα ο τόνος δίδεται από το εξωτερικό, καθώς στο μέτωπο του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία παρατηρείται νέα κλιμάκωση της έντασης, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος, Β. Πούτιν, ανακοίνωσε μερική επιστράτευση.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ανέφερε ότι πλέον δεν πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά Ρωσίας και Δύσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαθέτει και το Κρεμλίνο πυρηνικά.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΕΛΧΑ, Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική, Jumbo και Βιοχάλκο δέχονται ισχυρές πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Quest, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Τιτάν, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Σε θετικά εδάφη είναι ο ΟΤΕ, Σαράντης, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών