Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με το κλίμα διεθνώς να επιβαρύνεται από τα σενάρια για τις πιθανές αποφάσεις της Federal Reserve για περαιτέρω σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής με άνοδο των επιτοκίων.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε πτώση 1,24%, ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε 1,18%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διολίσθησε κατά 1,49%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,51% και ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 2,48%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έχασε 0,56% και ο Shenzhen Component έκλεισε κατά 1,166% χαμηλότερα. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,9%.

Εκτιμήσεις

Καθώς οι αγορές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 75 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Bank of Singapore, Eli Lee, δήλωσε ότι εκτός από την επένδυση σε αμερικανικά ομόλογα και το δολάριο, μπορεί να υπάρχει αξία και σε άλλους τομείς, όπως οι κινεζικές μετοχές.

«Δεν έχουμε φτάσει στα χαμηλά που είδαμε τον Μάρτιο νωρίτερα φέτος», είπε. «Ο οικονομικός πόνος που βλέπουμε στην Κίνα αυτή τη στιγμή είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοεπιβεβλημένος. Η πολιτική μηδενικού Covid είναι ένας σοβαρός καταλύτης, αλλά βλέπουμε κάποια σημάδια και είμαστε αισιόδοξοι ότι μετά το Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, θα μπορούσαμε να δούμε τις αρχές να αρχίσουν να επανεξετάζουν αυτήν την πολιτική», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές