Με οριακά κέρδη κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει να καταφέρνει να απορροφήσει τις διεθνείς πιέσεις που προκαλούνται από τις τελευταίες αποφάσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,05% στις 826,70 μονάδες, με τον τζίρο όμως να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ και οι διεθνείς εξελίξεις

Για ακόμη μία φορά βασικός καταλύτης της κίνησης της αγοράς είναι οι διεθνείς εξελίξεις, με την απόφαση της Federal Reserve να συνεχίσει τον επιθετικό ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της να επηρεάζει όλες τις αγορές διεθνώς. Το ΧΑ δείχνει προς ώρας να ελέγχει τις πιέσεις του διαφυλάσσοντας τη ζώνη των 820 μονάδων, η απώλεια των οποίων θα οδηγήσει προς τις 800 μονάδες, αλλά οι άμυνες έγκεινται περισσότερο στην επιλεκτικότητα των αγοραστών, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τις πιέσεις σε συγκεκριμένους τίτλους.

Αυτό που επισημαίνεται όμως από τους περισσότερους αναλυτές είναι ότι τα χαμηλά επίπεδα που βρίσκεται η εγχώρια αγορά περιορίζει τα περιθώρια οι ισχυρές πιέσεις να συμπιέσουν κι άλλο τις αποτιμήσεις, ενώ οι χαμηλές συναλλαγές απλώνουν ένα δίκτυ προστασίας των επιπέδων. Ωστόσο, εάν το διεθνές περιβάλλον συνεχίσει να είναι τόσο αρνητικό δεν αποκλείεται να δούμε την ελληνική αγορά ακόμη και σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων η νευρικότητα είναι διάχυτη, αλλά οι Βιοχάλκο, Alpha Bank, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ προσφέρουν σημαντικές στηρίξεις. Θετικά κινούνται και οι Εθνική, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Λάμδα, Σαράντης και Eurobank. Στον αντίποδα, οι πιέσεις εστιάζουν σε Jumbo, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος και ΓΕΚ Τέρνα. Αρνητικά είναι τα πρόσημα σε Aegean, Coca Cola και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών