Πτωτικά κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί με τη σειρά του να απορροφήσει τις διεθνείς πιέσεις που προκαλούνται από τις τελευταίες αποφάσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,61% στις 821,32 μονάδες, με τον τζίρο όμως να είναι στα 3 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Για ακόμη μία φορά βασικός καταλύτης της κίνησης της αγοράς είναι οι διεθνείς εξελίξεις, με την απόφαση της Federal Reserve να συνεχίσει τον επιθετικό ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της να επηρεάζει όλες τις αγορές διεθνώς.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ισχυρές απώλειες φέρνει η Fed

Το ΧΑ δείχνει προς ώρας να περιορίζει την πτώση του πέριξ των 820 μονάδων, η απώλεια των οποίων θα οδηγήσει προς τις 800 μονάδες, αλλά οι άμυνες έγκεινται περισσότερο στην επιλεκτικότητα των αγοραστών, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τις πιέσεις σε συγκεκριμένους τίτλους.

Αυτό που επισημαίνεται όμως από τους περισσότερους αναλυτές είναι ότι τα χαμηλά επίπεδα που βρίσκεται η εγχώρια αγορά περιορίζει τα περιθώρια οι ισχυρές πιέσεις να συμπιέσουν κι άλλο τις αποτιμήσεις, ενώ οι χαμηλές συναλλαγές απλώνουν ένα δίκτυ προστασίας των επιπέδων. Ωστόσο, εάν το διεθνές περιβάλλον συνεχίσει να είναι τόσο αρνητικό δεν αποκλείεται να δούμε την ελληνική αγορά ακόμη και σε χαμηλότερα επίπεδα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι απώλειες είναι ισχυρές σε Jumbo, Titan, Μυτιληναίο, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Εθνική, Alpha Bank, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Aegean, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, OTE, Quest, Coca Cola και ΑΔΜΗΕ. Στον αντίποδα, θετικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders