Ούτε σήμερα κατάφερε το ελληνικό χρηματιστήριο να διαφοροποιηθεί από το αρνητικό διεθνές κλίμα, κλείνοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με απώλειες και στα όρια των 820 μονάδων. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,05% στις 817,61 μονάδες, με τον τζίρο όμως να είναι στα 48 εκατ. ευρώ.

Τα πρόσημα σε πολλούς τίτλους άλλαξαν αρκετές φορές σήμερα, αποτυπώνοντας αφενός τη μεταβλητότητα που εντείνεται σε περιβάλλον χαμηλών συναλλαγών, αλλά και την νευρικότητα από το αρνητικό διεθνές κλίμα, καθώς οι επενδυτές είναι δύσκολο να παραβλέψουν τη συνεχιζόμενη υφεσιακή απειλή από τις πληθωριστικές πιέσεις και τη συνεχιζόμενη νομισματική σύσφιξη από τις περισσότερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου.

Καταλύτης οι διεθνείς εξελίξεις

Για ακόμη μία φορά βασικός καταλύτης της κίνησης της αγοράς είναι οι διεθνείς εξελίξεις, με την απόφαση της Federal Reserve να συνεχίσει τον επιθετικό ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της να επηρεάζει όλες τις αγορές διεθνώς. Αλλά αυτό που επισημαίνεται όμως από τους περισσότερους αναλυτές είναι ότι τα χαμηλά επίπεδα που βρίσκεται η εγχώρια αγορά περιορίζει τα περιθώρια οι ισχυρές πιέσεις να συμπιέσουν κι άλλο τις αποτιμήσεις, ενώ οι χαμηλές συναλλαγές απλώνουν ένα δίκτυ προστασίας των επιπέδων. Ωστόσο, εάν το διεθνές περιβάλλον συνεχίσει να είναι τόσο αρνητικό δεν αποκλείεται να δούμε την ελληνική αγορά ακόμη και σε χαμηλότερα επίπεδα.

Το ΧΑ, σε ένα τέτοιο μοτίβο, σύμφωνα με την Trader24 δεν θα μπορούσε να πάει αλλού παρά… νοτιότερα, με τον ΓΔ να κινείται μόνιμα σε αρνητικό έδαφος και την πλειοψηφία των εισηγμένων να παρουσιάζουν αδύναμη συμπεριφορά. Η συναλλακτική δραστηριότητα εξακολουθεί να εμποδίζει τη συναγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, πάντως παραμένει το σενάριο επιστροφής του Δείκτη στη ζώνη υποδοχής των 800 μονάδων, με τη στήριξη των 830 οριακά να χάθηκε, όχι όμως πειστικά.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Jumbo δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις κλείνοντας με απώλειες 3,71%, με τον Ελλάκτωρ να ολοκληρώνει στο -2,21%. Ισχυρές ήταν οι απώλειες σε Titan, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ, ενώ πτωτικά έκλεισαν και οι Εθνική, Λάμδα, Eurobank, Motor Oil. Aegean, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Coca Cola, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ και Alpha Bank. Ανοδικά έκλεισαν οι Βιοχάλκο, Σαράντης και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών