Πτωτικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς εξακολουθούν οι πιέσεις που προκάλεσε και χτες η επιβεβαίωση της δέσμευσης της Federal Reserve να προχωρήσει με τον ίδιο επιθετικό τόνο στις αυξήσεις των επιτοκίων.

Διαβάστε επίσης – Fed: Νέα σημαντική αύξηση επιτοκίων κατά 0,75% – Σήμα και για νέες αυξήσεις

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,44% στις 30.050 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,67% στις 3.764 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,04% στις 11.103 μονάδες.

«Η χθεσινή συνεδρίαση της FOMC ήταν ένα δύσκολο χάπι που κλήθηκαν καταπιούν οι αγορές και νομίζω ότι αυτό πιθανότατα θα συνεχιστεί συνεχίζεται για τρεις λόγους», δήλωσε η Saira Malik, επικεφαλής επενδύσεων της Nuveen, αναφέροντας τα υψηλότερα επιτόκια, τον πληθωρισμό και την ανεργία.

Νέες αυξήσεις

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Federal Reserve υποσχέθηκαν την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022, να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια έως και το 4,6% το 2023 προτού αξιολογήσουν τη μάχη κατά του πληθωρισμού, πυροδοτώντας φόβους στη Wall Street ότι η οικονομία θα μπορούσε να οδηγηθεί σε ύφεση. Το επιτόκιο των κεφαλαίων της Fed κυμαίνεται επί του παρόντος από 3% έως 3,25%, μετά την αύξηση των 75 μονάδων βάσης.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να επιβραδύνουν», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DoubleLine Capital, Jeffrey Gundlach. «Η νομισματική πολιτική έχει καθυστερήσεις που είναι μεγάλες και μεταβλητές, αλλά έχει συσφίξει τις συνθήκες ήδη», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο αντίκτυπος της σύσφιξης θα μπορούσε να οδηγήσει σε ύφεση.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Robinhood σημειώνει άλμα άνω του 6%, μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς ότι δεν θα απαγορεύσει τις χωρίς προμήθεια συναλλαγές. Οι μετοχές της Virtu Financial σημειώνουν επίσης άλμα σχεδόν 9%.

Την ίδια ώρα, η Revance Therapeutics σημειώνουν άνοδο σχεδόν 3%, αφού η Goldman Sachs ξεκίνησε την κάλυψη της εταιρείας με αξιολόγηση αγοράς και στόχο τιμής που υποδηλώνει άνοδο σχεδόν 30%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 5 χιλ. στις 213 χιλιάδες την περασμένη εβδομάδα. Οι συνεχιζόμενες όμως αιτήσεις για τα επιδόματα μειώθηκαν κατά 1.401 στις 1,379 εκατ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street