Με σειρά νέων διεθνών συνεργασιών ξεκινάει την νέα χρονιά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που «καλωσορίζει» μεταξύ των εταίρων του, το Audencia Business School της Γαλλίας.

Ήδη, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και το Audencia Business School υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας, σε μια τελετή που έγινε στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Ιδρύματος, με θέμα τις κοινές τους ακαδημαϊκές δραστηριότητες. Έτσι, όπως συμφώνησαν ο πρύτανης του ΟΠΑ, καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης και ο Κοσμήτορας του Audencia Business School, καθηγητής Christophe Germain τα δυο Ιδρύματα θα αναπτύξουν από κοινού ερευνητικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που θα σχετίζονται με την ενέργεια και τη βιομηχανία.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΑ: «Ημέρες Καριέας» στις 3 Οκτωβρίου

Kοινές πρωτοβουλίες

Συγκεκριμένα, τα δυο ιδρύματα συμφώνησαν να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που θα συντονίζονται από το Εργαστήριο Διοικητικής Επιστήμης (Management Science Laboratory – MSL) του ΟΠΑ και το «Center of Energy Transition and Sustainability» του Audencia Business School, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν:

Διαβάστε επίσης: ΟΠΑ: Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα ενέργειας με το γαλλικό Audencia Business School

-Ερευνητικές Δραστηριότητες – συμπεριλαμβανομένων καινοτόμων έργων που χρηματοδοτούνται από τη βιομηχανία και το δημόσιο τομέα

-Δραστηριότητες Δικτύωσης – συνέδρια, ημερίδες, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, εκθέσεις σταδιοδρομίας

-Δραστηριότητες προβολής/κατάρτισης – σεμινάρια, εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης, σύντομα προγράμματα εξειδίκευσης σεεπιστημονικά πεδία που σχετίζονται με τη βιώσιμη ενέργεια

Δηλώσεις

«Σήμερα συνυπογράψαμε την έναρξη μιας σημαντικής πρωτοβουλίας με ένα σπουδαίο business school της Γαλλίας» ανέφερε σχετικά ο κ. Μπουραντώνης. «Με αφετηρία τις ίδιες αξίες και το ίδιο όραμα για την έρευνα και την ανώτατη εκπαίδευση, πρόκειται να αναπτύξουμε νέες πρωτοβουλίες που θα προάγουν τη γνώση και την καινοτομία στην έρευνα και τη διδασκαλία. Είμαι σίγουρος ότι η νέα συνεργασία μόνο επωφελής θα είναι για τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό των δύο πανεπιστημίων.»

Από την πλευρά του ο κ. Germain, πρόσθεσε ότι: «Απώτερος στόχος του κοινού ερευνητικού και ακαδημαϊκού εγχειρήματος είναι η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, η ανάπτυξη ικανοτήτων και η εκπαίδευση-κατάρτιση και η ενημέρωση του κοινού σε θέματα σύγχρονών ενεργειακών-περιβαλλοντικών τεχνολογιών. Φιλοδοξούμε πως θα λειτουργήσει ως διεπιστημονικός κόμβος και θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μίας ερευνητικής ατζέντας που στοιχειοθετεί και απαντά σε πραγματικά προβλήματα της βιομηχανίας, μέσα από τη διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας υψηλής προστιθέμενης αξίας.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia