Αναθέωρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα επίπεδα που θα βρεθεί ο S&P 500 στο τέλος του χρόνου η Goldman Sachs. Η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι θα κλείσει στις 3.600 μονάδες, 16% χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δείχνει ελάχιστα σημάδια υποχώρησης από την επιθετική της στάση όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων.

Σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Goldman Sachs εξηγούν ότι η αύξηση είναι πιο επιθετική σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμησή τους, βάσει της οποίας προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα κλείσει στις 4.300 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Goldman Sachs: Υψηλός πληθωρισμός, αυξημένα επιτόκια και στο βάθος… ύφεση

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο S&P 500 έκλεισε  στις 3.758 μονάδες.

Δεδομένη η ύφεση της αμερικανικής οικονομίας

«Διαπιστώνουμε συζητώντας με τους πελάτες μας, ότι η πλειοψηφία των επενδυτών έχει υιοθετήσει την άποψη ότι το σενάριο της σκληρής προσγείωσης είναι αναπόφευκτο. Εστιάζουν πλέον στο χρόνο, το μέγεθος και τη διάρκεια μιας πιθανής ύφεσης και σ΄αυτό το πλαίσιο διαμορφώνουν την επενδυτική στρατηγική τους» επισημαίνει ο αναλυτής της Goldman, Ντέηβιντ Κονστίν.

Σημείωσε μάλιστα  ότι ο πληθωρισμός έχει αποδειχθεί πιο επίμονος από ό,τι αναμενόταν και είναι απίθανο να παρουσιάσει σαφή σημάδια χαλάρωσης στο εγγύς μέλλον, γεγονός που οδηγεί σε εκτιμήσεις για ακόμα πιο επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.

«Οι περισσότεροι διαχειριστές χαρτοφυλακίου πιστεύουν ότι για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια αρκετά υψηλά ώστε να οδηγήσει σε ύφεση στις ΗΠΑ κάποια στιγμή μέσα στο 2023», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η UBS μείωσε το στόχο της για τον S&P 500 στις 4.000 μονάδες στο τέλος του χρόνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές