Πτώση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου αγγίζοντας τα επίπεδα του Ιανουαρίου, καθώς το δολάριο έχει εκτοξευτεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ η σκιά της ύφεσης πέφτει στις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη δημιουργώντας ανησυχία για τη ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν κατά  4,41% στα 86,47 δολάρια το βαρέλι. Τα futures του αργού West Texas Intermediate σημείωσαν επίσης πτώση, υποχωρώντας κατά 5,147 % στα 79,20 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα: Έκρηξη στις αποδόσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη – Πάνω από το 4,6% το ελληνικό 10ετές

Οι χρηματιστηριακές αγορές έκλεισαν σε χαμηλά επίπεδα διετίας, ο δείκτης δολαρίου βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 χρονών ασκώντας πίεση στις τιμές του πετρελαίου.

Η ύφεση προ το πυλών

«Οι αδύναμοι ευρωπαϊκοί δείκτες PMI, οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει στη ανάπτυξη η επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη επιβαρύνουν τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν κίνδυνο. Οι τιμές του πετρελαίου επηρεάζονται από τις ανησυχίες για την ανάπτυξη”, σημειώνει ο αναλυτής της UBS, Τζιοβάνι Σταουνόβο.

Στη Βρετανία, εν τω μεταξύ, η στερλίνα υποχώρησε σε χαμηλό 37 ετών και τα κρατικά ομόλογα κατέρρευσαν όταν ο νέος υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε σημαντική μείωση φορολογικών συντελεστών και αύξηση του δανεισμού της χώρας.

Μαύρα σύννεφα και στην προσφορά

Από την πλευρά της προσφοράς πετρελαίου, οι προσπάθειες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν έχουν σταματήσει, καθώς η Τεχεράνη επιμένει στο κλείσιμο των ερευνών του πυρηνικού παρατηρητηρίου του ΟΗΕ, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, μειώνοντας τις προσδοκίες για αναζωπύρωση των ιρανικών εξαγωγών αργού πετρελαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές