Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από τη Δύση έχουν αντιπαραγωγικό αποτέλεσμα τόσο στον ενεργειακό εφοδιασμό όσο και στις ναυτιλιακές δραστηριότητες παγκοσμίως, εκτίμησαν οι συμμετέχοντες σε συζήτηση με αντικείμενο το θέμα αυτό στο 96ο Ετήσιο Συνέδριο του International Propeller Club που διεξήχθη στην Αθήνα.

Ο Daniel Tadros, COO του American P&I Club, μιλώντας για το μέτρο της επιβολής ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο σημείωσε ότι «κανένας δεν γνωρίζει πώς να επιβάλει κάτι τέτοιο και ποιος να το αστυνομεύσει».

Διαβάστε επίσης: Πώς τα ελληνικά λιμάνια αποκτούν παγκόσμια στρατηγική σημασία

Σύγχυση και επιπλοκές

«Οι κυρώσεις φέρνουν μεγάλη σύγχυση και επιπλοκές για ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της ναυτιλίας, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στον ναυτιλιακό κόσμο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαργαρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Latsco Shipping Limited, συμφώνησε: «Οι κυρώσεις απλώς δεν αποδίδουν. Είναι πολύ εύκολο να παρακαμφθούν και η ιδέα ενός ανώτατου ορίου τιμής δεν θα λειτουργήσει. Οι περισσότεροι θα σας δώσουν ψεύτικες βεβαιώσεις. Αναρωτιέμαι αν οι πολιτικοί διαβουλεύονται ποτέ με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην αγορά πριν λάβουν τέτοια μέτρα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία