Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια των αναλυτών που υποστήριζαν πως το πέρασμα του κυκλώνα Φιόνα από τις ανατολικές ακτές του Καναδά θα είναι το πλέον καταστροφικό που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Πραγματικά, η έκταση των ζημιών που προκάλεσε ο ισχυρός κυκλώνας Φιόνα, χαρακτηρίζεται ως «άνευ προηγουμένου» και θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να αποκατασταθούν οι κρίσιμες υποδομές που καταστράφηκαν. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Μπιλ Μπλερ, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Διαβάστε επίσης: Η θέρμανση των ωκεανών προκαλεί περισσότερους και πιο ισχυρούς κυκλώνες 

«Η κλίμακα αυτού που αντιμετωπίζουμε, νομίζω ότι είναι άνευ προηγουμένου», είπε ο Μπλερ στο πρακτορείο Reuters όταν ρωτήθηκε ποια είναι η κατάσταση σε σύγκριση με το πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν από τη Νέα Σκωτία, το 2019.

«Πιστεύω ότι πιθανότατα θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να αποκαταστήσουμε ορισμένες κρίσιμες υποδομές, κτίρια και σπίτια», συνέχισε, εξηγώντας ότι από τους ανέμους παρασύρθηκαν στέγες σχολείων και κοινοτικών κέντρων.

Υπολογίζεται πως 470.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κυρίως στη Νέα Σκωτία και σε αρκετές περιοχές το δίκτυο δεν έχει επανέλθει ακόμη.

Το παρήγορο είναι πως, παρά το μέγεθος της καταστροφής, δεν καταγράφηκαν νεκροί, καθώς οι κάτοικοι ακολούθησαν τις οδηγίες των αρχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων