Στο ρυθμό της αύξησης των επιτοκίων μπήκε και η κεντρική τράπεζα της Νιγηρίας που αύξησε τα επιτόκια της στο ιστορικό υψηλό του 15,5% στην προσπάθεια της να τιθασεύσει τις υψηλές πληθωριστικές πιέσεις.

Η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 150 μονάδες βάσης – η τρίτη διαδοχική αύξηση – για να καταπολεμήσει τις αυξήσεις στις τιμές στα καύσιμα και τα τρόφιμα.

Διαβάστε επίσης: ΠΟΕ: Παγκόσμια ύφεση προβλέπει η επικεφαλής του οργανισμού

«Η επιτροπή δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής» δήλωσε  διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Γκόντγουιν Εμεφιέλ, μετά από τη  διήμερη συνεδρίαση και πρόσθεσε ότι είναι «επιτακτική ανάγκη» να μειωθούν οι τιμές.

«Ο πληθωρισμός τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει αυξηθεί επιθετικά. Είναι δύσκολο για εμάς να μην απαντήσουμε με τον επιθετικό τρόπο. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή», είπε.

Ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο ανήλθε στο 20,5%. Ο δομικός πληθωριμός, δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 17,2%. Το νόμισμα νάιρα είχε αποδυναμωθεί απότομα σε νέο χαμηλό έναντι του δολαρίου ΗΠΑ ενόψει των απόφασης για την νομισματική πολιτική, απειλώντας να αυξήσει περαιτέρω την τιμή των εισαγόμενων προϊόντων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή