Σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί από την ακμάζουσα αγορά συλλεκτικών sneakers, streetwear και αθλητικής ιστορίας, ο Christie’s εγκαινιάζει ένα νέο τμήμα.

Ο οίκος δημοπρασιών παρουσίασε το Department X του, δίνοντας στους Air Jordans και τα Supreme skate decks τη δική τους κατηγορία, μαζί με τους Impressionist & Modern Art και Old Masters. Η κίνηση είναι το τελευταίο σημάδι ότι ένα κύμα νεότερων συλλεκτών επαναπροσδιορίζει τον κόσμο των συλλεκτικών ειδών.

«Όταν εξετάζουμε τον κόσμο των δημοπρασιών και τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι συλλέκτες και οι νέοι συλλέκτες που έρχονται στην αγορά, νιώσαμε ότι αυτή είναι μια ισχυρή αγορά», δήλωσε η Caitlin Donovan, επικεφαλής της Christie’s Handbags, Streetwear and Sneakers, η οποία θα διευθύνει το το Department X . «Η τάση θα γίνει ισχυρότερη και γι′ αυτό νιώσαμε ότι ήταν καιρός να βουτήξουμε με το κεφάλι σε αυτή τη νέα αγορά».

Διαβάστε επίσης – Christie’s: Σε χαμηλή τιμή πουλήθηκε το μεγαλύτερο λευκό διαμάντι

Το Department X θα πουλά σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα από όλη την ιστορία της μουσικής, της μόδας, της τέχνης και του αθλητισμού, αλλά τα αθλητικά παπούτσια και τα ρούχα δρόμου θα είναι από τις μεγαλύτερες κατηγορίες του. Θα πραγματοποιεί διαδικτυακές δημοπρασίες, με ζωντανές προεπισκοπήσεις στη Νέα Υόρκη και ιδιωτικές εκθέσεις πωλήσεων καθ′ όλη τη διάρκεια του έτους.

Διαβάστε επίσης: Χρονιά-ρεκόρ στις δημοπρασίες – Καταλύτης το Metaverse

Η νέα τάση

Όπως υπογραμμίζει το CNBC, η δημοτικότητα των πάνινων παπουτσιών και των αθλητικών συλλεκτικών ειδών έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια. Τον Ιούνιο, ο οίκος Christie’s πραγματοποίησε μια πώληση «Six Rings − Legacy of the GOAT» αφιερωμένη στην καριέρα του θρύλου του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν, με πωλήσεις κοντά στο 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Και ο Sotheby’s αυτό το μήνα πούλησε τη φανέλα του Jordan “Last Dance” – από τον αγώνα 1 των τελικών του NBA το 1998 – για 10,1 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για αθλητικά αναμνηστικά.

Μια συλλογή από 200 ζεύγη αθλητικών παπουτσιών Louis Vuitton και Nike Air Force 1, σχεδιασμένα από τον αείμνηστο σχεδιαστή Virgil Abloh, πωλήθηκαν στον οίκο Sotheby’s νωρίτερα φέτος για 25 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό ήταν περισσότερο από οκτώ φορές από την εκτίμηση, με ένα ζευγάρι να πωλείται για 350.000 δολάρια.

Στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του στο Department X, ο Christie’s θα πραγματοποιήσει μια έκθεση ιδιωτικής πώλησης υπό τον τίτλο «Ye Walks», με δύο ζευγάρια sneakers του Kanye West. Το πρωτότυπο Nike Air Yeezy 1 ήταν το πρώτο West που σχεδιάστηκε με τη Nike. Το Nike Donda West Air Jordan VI δημιουργήθηκε στη μνήμη της μητέρας του West.

Τα καπέλα, τα πουκάμισα, τα πατίνια και ακόμη και τα φλίπερ από την Supreme είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Το 2020, ο οίκος Christie’s πρόσφερε μια συλλογή από 253 μπλουζάκια Supreme για 2 εκατομμύρια δολάρια .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.

Γιάννης Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»
Επιχειρήσεις |

Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»

Στη σημασία που αποδίδει η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη προσπάθεια για καλύτερες τιμές αναφέρεται μιλώντας στον «ΟΤ», ο Marketing Director της εταιρίας