Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την απροσδόκητη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και καυσίμων, αντισταθμίζοντας τις πτωτικές πιέσεις από τη συνεχιζόμενη ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent  σημείωναν άνοδο 3,13 δολάρια ή 3,6% στα 89,40 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI)  αυξήθηκαν κατά 3,72 δολάρια ή 4,7% στα 82,22 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης: Χρυσός: Ανοδος πάνω από 1%

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 215.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια, καθώς η δραστηριότητα διύλισης μειώθηκε μετά από αρκετές διακοπές λειτουργίας.

Στον Κόλπο του Μεξικού, έκλεισαν διυλιστήρια με δυνατότητα παραγωγής  πετρελαίου περίπου 190.000 βαρέλια ημερησίως , ή το 11% του συνόλου του Κόλπου,  λόγω του τυφώνα Ιαν, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι χονδρικές τιμές της βενζίνης αυξήθηκαν και στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το κλείσιμο των διυλιστηρίων στις μεσοδυτικές και δυτικές ακτές.

Η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα κάτω την τιμή του πετρελαίου για το 2023, λόγω των προσδοκιών για ασθενέστερη ζήτηση και ενίσχυσης του δολαρίου, σημείωσε όμως ότι η ανησυχία για την παγκόσμια προσφορά ενισχύουν τις προσδοκίες για άνοδο σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Τα μέλη ΟΠΕΚ+ συνεδριάζουν στις 5 Οκτωβρίου, όπου η Ρωσία είναι πιθανό να προτείνει μείωση της παραγωγής κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές