Ήπια ανοδικά, αλλά με αρκετή νευρικότητα, κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, προσπαθώντας να βγουν από τα χαμηλά της bear market, καθώς οι προσδοκίες για μια αλλαγή της πολιτικής σύσφιξης από τη Fed ενισχύονται μετά την σημερινή παρέμβαση της Bank of England.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,28% στις 29.216 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,25% στις 3.655 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,09% στις 10.819 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Apple, η οποία υποχωρεί σχεδόν 3%, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι παραιτείται από τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής νέων iPhone, αφού η ζήτηση ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης

Οι δείκτες πάντως προσπαθούν να εκδηλώσουν μια ανοδική αντίδραση, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι θα αγοράσει προσωρινά μακροχρόνια κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει την πτώση της βρετανικής λίρας. Οι εξελίξεις αυτές έχουν τροφοδοτήσει κάποιες προσδοκίες για την πιθανότητα η Fed να εξομαλύνει τον ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι που θεωρούν ότι η Wall Street έχει φτάσει στα τεχνικά της όρια, ήτοι σε υπερπουλημένα επίπεδα, αν και δεν λείπουν οι αναλυτές που προειδοποιούν ότι οι επενδυτές δεν έχουν αποτιμήσει την επιβράδυνση των κερδών και τον αντίκτυπο των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.

«Νομίζω ότι σίγουρα δεν είμαστε στο τέλος του δρόμου όσον αφορά την τιμολόγηση στο πλήρες αποτέλεσμα της ύφεσης. Πρέπει πραγματικά να φτάσουμε σε φτηνές αποτιμήσεις… δεν έχουμε φτάσει ακόμη», δήλωσε η Anastasia Amoroso, της iCapital.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street