Το άκρως αρνητικό διεθνές κλίμα ακολουθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά το χθεσινό ανοδικό «διάλειμμα», δοκιμάζει και πάλι τη στήριξη των 785 – 790 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 1,28% στις 788,23 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Οι εξελίξεις

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, με αφορμή και το διαφαινόμενο σαμποτάζ στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1, οι αγορές δείχνουν να επαναπροσδιορίζουν τον γεωπολιτικό κίνδυνο, ο οποίος αυξάνεται εκ νέου μετά την πρόσφατη αποκλιμάκωση. Αυτό φαίνεται και στις πιέσεις που δέχονται αρκετοί τίτλοι που συνδέονται με τις εξελίξεις, όπως αυτός της Coca Cola, αλλά και των τραπεζών.

Η ροή των πληροφοριών σε αυτό το μέτωπο άλλωστε έχει διατηρήσει τη νευρικότητα και τη μεταβλητότητα των αγορών σε υψηλά επίπεδα και από αυτό το περιβάλλον δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και το ελληνικό χρηματιστήριο. Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις του δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην εταιρική κερδοφορία εντείνονται, παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές εισηγμένες έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν σημαντικά κέρδη το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Οι τίτλοι

Σε αυτό το πλαίσιο, Coca Cola, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, Motor Oil, Quest, Μυτιληναίος και ΕΛΧΑ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται και οι ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Aegean, Titan, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα και ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή κερδίζει 2,45%, με τις ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ και Σαράντη να είναι σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών