Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα και της Wall Street, ενώ το κινεζικό γιουάν έφτασε στα πιο αδύναμα επίπεδα από το 2008 και η ινδική ρουπία βρέθηκε επίσης στα ιστορικά χαμηλά της.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 2,06%, ενώ ο δείκτης Topix έχασε 1,57%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε επίσης 2,3%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε κατά 0,75% χαμηλότερα και ο Shenzhen Component υποχώρησε περισσότερο από 1,464%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε 2,75%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,69% χαμηλότερα.

Το γιούαν

Το γιουάν πιθανότατα θα επιστρέψει σε ένα «λογικό εύρος» μεταξύ 6 και 7 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ — το επόμενο έτος, δήλωσε ο Han Baojiang, διευθυντής του τμήματος οικονομικών της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η υποτίμηση του γιουάν συνδέεται, σε κάποιο βαθμό, με τις οικονομικές δυσκολίες της Κίνας αυτή τη στιγμή.

Οι εκτιμήσεις της Bank of Japan

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Bank of Japan τον Ιούλιο, ο πληθωρισμός, εξαιρουμένων των φρέσκων τροφίμων, είναι πιθανό να αυξηθεί φέτος, αλλά ο ρυθμός αύξησης θα επιβραδυνθεί στη συνέχεια λόγω των τιμών της ενέργειας.

Όσον αφορά το γιεν, ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BOJ είπε ότι η καθοδική πίεση στο νόμισμα θα μπορούσε να αμβλυνθεί εάν μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας οδηγούσε σε μείωση του πληθωρισμού και των επιτοκίων παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές