Στροφή από την Virgin Atlantic με την υιοθέτηση νέας πολιτικής σε θέματα διαφορετικότητας. Για το σκοπό αυτό όλοι οι εργαζόμενοι της, πιλότοι, συνοδοί και προσωπικό εδάφους, θα μπορούν να επιλέξουν να φοράνε όποια στολή θέλουν και τους εκφράζει, γυναικεία ή ανδρική, ενώ τροποποιήσεις θα γίνουν και στη διαχείριση των επιβατών.

Η εταιρεία που ήταν η πρώτη στον κλάδο διεθνώς που είχε χαλαρώσει τον κανονισμό για το μακιγιάζ –οι συνοδοί δεν απαιτείται πλέον να φέρουν μακιγιάζ στο αεροπλάνο- και είχε επίσης χαλαρώσει τους περιοριστικούς κανόνες που αφορούσαν τα tattoo, σε ορατά σημεία, για το προσωπικό της πηγαίνει τώρα ένα βήμα πιο πέρα.

Διαβάστε επίσης: Αεροπορικές: Ποιες εταιρείες «μάχονται» στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων – 19 ώρες στον αέρα

Συγκεκριμένα δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να επιλέξουν όποια από τις χαρακτηριστικές κόκκινες στολές, με την υπογραφή της διάσημης σχεδιάστριας Vivienne Westwood, επιθυμούν «ανεξαρτήτως του φύλου τους, του προσδιορισμού φύλου τους και της έκφρασης φύλου που υιοθετούν».

Αναλόγως θα μπορούν να επιλέξουν προεραιτικά την αντωνυμία που τους εκφράζει και η οποία θα αναγράφεται στην κονκάρδα με το όνομα τους, στη στολή, κάτι ωστόσο που αφορά και τους ίδιους τους επιβάτες.

Από την έκδοση εισιτηρίων έως την λίστα επιβατών, οι ταξιδιώτες θα επιλέγουν την αντωνυμία που τους εκφράζει, με την υιοθέτηση και του ουδέτερου φύλου, που πλέον έχει υιοθετηθεί τεχνικά σε διαβατήρια πολλών κρατών, όπως οι ΗΠΑ και η Ινδία. Το ουδέτερο φύλο θα αναγράφεται στα εισιτήρια ως Mx.

Για την καθιέρωση των νέων προτύπων διαφορετικότητας, η εταιρεία θα ξεκινήσει υποχρεωτικά σεμινάρια εκπαίδευσης σε όλο το προσωπικό, όπως και ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοινωση της, η απόφαση ελήφθη, καθώς έρευνες δείχνουν πως το να επιτρέπεις στους εργαζόμενους να εκφράζουν τον πραγματικό τους εαυτό αυξάνει κάθετα τα ποσοστά ευτυχίας (65%) και ψυχικής υγείας (49%), δημιουργώντας ένα πιο θετικό κλίμα στον εργασιακό χώρο (36%) και βελτιώνοντας αντιστοίχως τη θετική εμπειρία για τους επιβάτες (24%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή