Με αφορμή την ξαφνική απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να προβεί σε εκτεταμένες επαναγορές κρατικού μακροπρόθεσμου χρέους αναβάλλοντας την προϋπολογισμένη πώληση τίτλων, η Wall Street τινάχθηκε ανοδικά, διακόπτοντας το πτωτικό ράλι των 6 συνεχόμενων συνεδριάσεων. Σε αυτό το μοτίβο, οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν ισχυρά κέρδη, με τον S&P500 μεγάλης κεφ/σης να κλείνει στο +1,97%, τον τεχνολογικό NQ100 στο +2,05%, τον βιομηχανικό DJIA30 στο +1,88% και τον μικρής κεφ/σης RUT2000 στο +3,17%.

Κλαδικά, η ενέργεια υπεραπέδωσε με +4,40% με πρωταγωνιστές τις Marathon (+7,80%), Valero (+7,54%) και Hess (+7,13%), ακολουθούμενη από τον κλάδο επικοινωνιών (+3,18%) με ηγέτες τις Netflix (+9,29%) και Meta (+5,36%).

Ενδεικτικό της ποιότητας της ανόδου στον S&P ήταν ότι και οι 11 κλάδοι έκλεισαν με κέρδη, μόνιμα κινούμενοι σε θετικό έδαφος καθόλη τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίασης. Τεχνικά, ο S&P500 βρίσκεται σε πτωτική μεσοπρόθεσμη τάση από τις αρχές του έτους έχοντας μάλιστα χάσει ήδη 22,17% από 1/1, ενώ και τα τρία επιβεβαιωμένα πρόσφατα σήματα short βρίσκονται εν ισχύ.

Η τάση οδηγεί πέριξ των 3.200 μονάδων, ένα σενάριο που ενδέχεται να συνεχιστεί μόνο εφόσον τα μακροοικονομικά δεδομένα στις ΗΠΑ, και κυρίως ο ΔΤΚ, η αγορά εργασίας και η μεγέθυνση (ΑΕΠ) συνεχίσουν να έχουν αυτήν την εικόνα. Η πρώτη αντίσταση φαίνεται στις 3.770 με επόμενο επίπεδο τις 3.900 που συνιστούν και την έξοδο από θέσεις πώλησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT Markets
Το Bitcoin υστερεί καθώς η εκκαθάριση των «Fed Trades» ανυψώνει τις αμερικανικές μετοχές πάνω από τον ΚΜΟ των 200 ημερών
CoinDesk |

Το Bitcoin υστερεί καθώς η εκκαθάριση των «Fed Trades» ανυψώνει τις αμερικανικές μετοχές πάνω από τον ΚΜΟ των 200 ημερών

Το Bitcoin διαπραγματεύεται με σημαντική έκπτωση σε σχέση με τον μέσο όρο των 200 ημερών του, καθώς οι δημοφιλείς μακροοικονομικές συναλλαγές του 2022 ξετυλίγονται, οδηγώντας σε αναζωπύρωση του κινδύνου στις παραδοσιακές αγορές.

O πρώην CEO της FTX σπάει τη σιωπή του: «Δεν εκμεταλλεύτηκα εν γνώσει μου κεφάλαια πελατών»
CoinDesk |

Σπάει τη σιωπή του ο πρώην CEO της FTX για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

Σε μια πολυαναμενόμενη συνέντευξη, ο Sam Bankman-Fried εξέφρασε τη λύπη του για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου του, αλλά επέμεινε στην αφήγηση ότι επρόκειτο για ένα στοίχημα που πήγε στραβά.