Με στόχο την από κοινού δράση του παγκόσμιου εμπορίου και του διεθνούς ποδοσφαίρου για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής ένταξης, ειδικά σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και στις γυναίκες, ΠΟΕ και FIFA ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Σε αυτό το πλαίσιο η γενική διευθύντρια του ΠΟΕ Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα και ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης στο οποίο διατυπώνονται οι τρόποι και οι στόχοι της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε επίσης: OHE: Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το πρόγραμμα για το βαμβάκι

Στο επίκεντρο μάλιστα του μνημονίου βρίσκεται το πρόγραμμα του ΠΟΕ για το βαμβάκι. Συγκεκριμένα, ΠΟΕ και FIFA θα διερευνήσουν τρόπους ευκαιρίες για να ενισχύσουν τη συμμετοχή των χωρών «Cotton Four» (C4), Μπουρκίνα Φάσο, Μπενίν, Τσαντ και Μάλι και άλλων λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών παραγωγών βαμβακιού σε παγκόσμιες αλυσίδες αξίας ποδοσφαιρικών ενδυμάτων.

Οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν επίσης για την εκπόνηση μελετών, συμπεριλαμβανομένης μιας κοινής μελέτης για τον οικονομικό αντίκτυπο του ποδοσφαίρου και τον ρόλο του στην απελευθέρωση των δυνατοτήτων παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Ακόμη, θα αναζητήσουν τρόπους ένταξης του ποδοσφαίρου σε προγράμματα ανάπτυξης ικανοτήτων για την ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας ιδιαιτέρως στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

Μπορεί να κάνει κι άλλα το ποδόσφαιρο

«Η FIFA αναδιανέμει τα έσοδά της στις 211 ομοσπονδίες-μέλη για να τις βοηθήσει να αναπτύξουν το ποδόσφαιρο στις χώρες τους επενδύοντας κυρίως σε υποδομές, εγκαταστάσεις, αγώνες, διαιτησία και προπονητική. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα που μπορεί να κάνει το ποδόσφαιρο, ειδικά για τους νέους στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Αυτή η σημαντική συνεργασία μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε τρόπους για να διασφαλίσουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να προωθήσει περαιτέρω τη βιώσιμη ανάπτυξη για να επωφεληθούν όλοι από την παγκόσμια ποδοσφαιρική οικονομία», έδωσε το στίγμα της συνεργασίας ο πρόεδρος της FIFA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Γιουβέντους: Οι ατασθαλίες της διοίκησης και το «σάπιο» επαγγελματικό ποδόσφαιρο
Business of Sport |

Τι βρήκαν οι εισαγγελείς και οικονομικοί ελεγκτές στα βιβλία της Γιουβέντους

Η παραίτηση τη Δευτέρα ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου της Juventus, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Andrea Agnelli, εν μέσω πολλαπλών ερευνών σχετικά με τα οικονομικά του συλλόγου είναι μια δραματική στιγμή για τον σύλλογο και το ευρύτερο ποδοσφαιρικό σύμπαν