Ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να λείπει η επιφυλακτικότητα, ενόψει της χθεσινής αποτυχίας να κρατήσει τα κέρδη του στο τέλος. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,69% στις 793,88 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα  3 εκατ. ευρώ.

Η αγορά προσπαθεί να κινηθεί εκ νέου προς τα επίπεδα των 800 μονάδων, χωρίς όμως να μπορεί να ξεπεράσει την επιφυλακτικότητα των αγοραστών, μετά και τη χθεσινή αποτυχία στο τέλος να κρατήσει το θετικό της πρόσημο. Ωστόσο, παρά τη μεταβλητότητα και τις πιέσεις που δέχτηκε, έχει καταφέρει αυτή την εβδομάδα να κρατήσει τα εδάφη των 790 μονάδων, πολύ κοντά δηλαδή στα επίπεδα των 810 μονάδων στα οποία άρχισε το τρίτο τρίμηνο του έτους, αλλά πολύ μακριά από τις 856 μονάδες στις οποίες άρχισε τον Σεπτέμβριο.

Εξαιρετικά δύσκολος μήνας

Ο μήνας αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολος για το ΧΑ, καθώς το κλίμα διεθνώς γίνεται πιο περίπλοκο και δύσκολο για να μπορέσουν πολλοί επενδυτές να κρατήσουν τις θέσεις τους σε αγορές που δεν έχουν επενδυτική βαθμίδα. Και όπως όλα δείχνουν επιβεβαιώνεται το δυσμενές σενάριο, καθώς οι αγορές βλέπουν τις κεντρικές τράπεζες από υποστηρικτές, να βρίσκονται απέναντι τους, στην προσπάθεια τους να κάμψουν την οικονομική δραστηριότητα ώστε να ελέγξουν την άνοδο των τιμών καταναλωτή.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, σήμερα ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΤΕ σημειώνουν ισχυρά κέρδη, όπως και οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Ελλάκτωρ και Quest. Σε θετικά εδάφη είναι οι Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Εθνική, Σαράντης, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Aegean, Motor Oil και ΟΛΠ. Στον αντίποδα, η Jumbo χάνει 2,29%, με τις ΕΥΔΑΠ και Eurobank να είναι σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους