Να επιβεβαιώσει τα επίπεδα των 790 μονάδων, αλλά και να δώσει το μήνυμα των αντοχών επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συντηρεί το θετικό του πρόσημο. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,37% στις 794,33 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 19 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ σήμερα καταφέρνει να κρατήσει το θετικό του ρυθμό, αλλά δεν καταφέρνει να κάνει τη διαφορά και να βγει από τα επίπεδα που είναι καθηλωμένο αυτή την εβδομάδα. Και αυτό γίνεται παρά τη συμβολή αρκετών δεικτοβαρών τίτλων του, οι οποίοι λειτουργούν περισσότερο ως αναχώματα και λιγότερο ως ανοδική μοχλοί σε μια αγορά που καλείται να διαχειριστεί το δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επανήλθαν στην πτωτική τροχιά

Η παρτίδα

Πάντως το ΧΑ έχει καταφέρει να περισώσει την παρτίδα, και παρά την κακή εικόνα στις διεθνείς χρηματαγορές, δείχνει αντοχές. Και όπως επισημαίνει η Trader24, στο τέλος της ημέρας, δεν αλλάζει κάτι στην ανάλυση που θέλει το ΓΔ να έχει τις αντιστάσεις στις 810-815 μονάδες, που μόνο πειστική διάσπαση αυτών θα δώσει καλύτερη κίνηση προς τις 840. Η επόμενη στάση στην πτώση φαίνεται στις 770 μονάδες, με τη Wall Street να προσπαθεί να βρει πατήματα και ένα δολάριο να καταγράφει εκ νέου υψηλά 20ετίας έναντι των περισσότερων νομισμάτων.

Σε επίπεδο τίτλων, ΟΤΕ και Μυτιληναίος δίνουν τον τόνο με κέρδη πάνω από 2%, ενώ σημαντική είναι η συμβολή των Εθνική, Jumbo, Aegean, Motor Oil, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια και Coca Cola. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Πειραιώς, Ελλάκτωρ και Alpha Bank, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή. Η Eurobank χάνει 0,95% και η Λάμδα είναι στο -1,08%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες