Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των 10ετών και 2ετών αμερικανικών ομολόγων στo ξεκίνημα του τελευταίου τριμήνου της χρονιάς, καθώς ενισχύονται οι φόβοι για ύφεση στην οικονομία μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων που δείχνουν επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά 18 μονάδες βάσης στο 3,63% και του 30ετούς κατά 10 μονάδες βάσης στο 3,66%. Η απόδοση του 2τούς ομολόγου- ο τίτλος είναι ευαίσθητος στην αλλαγή της νομισματικής πολιτικής- διαμορφώθηκε στο 4,07%, 14 μονάδες βάσης χαμηλότερα.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν την αρνητική πορεία της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς τον Σεπτέμβριο, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να σημειώνουν τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Μάρτιο του 2020. Το sell off στην χρηματιστηριακή αγορά άσκησε πιέσεις και στις τιμές των ομολόγων, με τις αποδόσεις να κινούνται ανοδικά. Ο DowJones  την Παρασκευή έκλεισε επίσης κάτω από τις 29.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2020. Ο Dow Jones έχασε 8,8% τον Σεπτέμβριο, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έχασαν 9,3% και 10,5% αντίστοιχα.

Επιβραδύνεται η μεταποιητική δραστηριότητα

Η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε  τον Σεπτέμβριο, καθώς οι νέες παραγγελίες συρρικνώθηκαν, πιθανότατα καθώς η αύξηση των επιτοκίων παγώνει τη ζήτηση αγαθών.

Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού (ISM) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στο 50,9 αυτόν τον μήνα, πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, έναντι 52,8  που είχε διαμορφωθεί τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές