Ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street, με την αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να προσφέρει σημαντικά στηρίγματα, την ώρα που οι αγορές αρχίζουν το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,07% στις 29.036 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,99% στις 3.620 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται  κατά 0,64% στις 10.643 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο «κόκκινο»

Ο δύσκολος Σεπτέμβρης

Σημαντική στήριξη στην αγορά δίνει η αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου. Σύμφωνα με τον Tavis McCourt, η Wall Street κινείται αντιστρόφως ανάλογα με τις αποδόσεις των ομολόγων και αυτό επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά.

Η Wall Street προέρχεται από έναν δύσκολο μήνα, με τον Dow και τον S&P 500 να σημειώνουν τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Μάρτιο του 2020. Ο Dow την Παρασκευή έκλεισε επίσης κάτω από τις 29.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2020. Ο Dow έχασε 8,8% τον Σεπτέμβριο, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έχασαν 9,3% και 10,5% αντίστοιχα.

Τι βλέπουν για την αγορά οι αναλυτές

Καθώς ξεκινά το νέο τρίμηνο, όλοι οι τομείς του S&P 500 βρίσκονται τουλάχιστον 10% μακριά από τα υψηλά 52 εβδομάδων. Κατά το τέταρτο τρίμηνο, ο αυξημένος πληθωρισμός υποχρεώνει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αναλάβει δράση, ανεξάρτητα από το τι σημαίνει αυτό για την οικονομία και τις αγορές, δήλωσε ο Keith Lerner της Truist.

Οι συνθήκες υπερπώλησης, ωστόσο, καθιστούν επίσης την αγορά ευάλωτη σε μια απότομη βραχυπρόθεσμη αναπήδηση με καλές ειδήσεις, πρόσθεσε. “Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε έτοιμοι για κάποιου είδους ανακούφιση, αλλά η υποκείμενη τάση σε αυτό το σημείο εξακολουθεί να είναι πτωτική και οι αναταράξεις θα συνεχιστούν”, δήλωσε ο Lerner.

Ο στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Morgan Stanley, Mike Wilson, ο οποίος ήταν σταθερά πτωτικός φέτος, δήλωσε ότι οι μετοχές έχουν ακόμη περαιτέρω πτώση, εκτός εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κάνει μια δραματική αλλαγή στην προσέγγισή της για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. “Το συμπέρασμα είναι ότι, ελλείψει μιας στροφής της Fed, οι μετοχές πιθανότατα κατευθύνονται προς τα κάτω”, έγραψε ο Wilson.

Ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Citigroup για τις αμερικανικές μετοχές, Scott Chronert, μείωσε επίσης τον στόχο του S&P 500 για το 2022 στις 4.000 από 4.200.  Προβλέπει επίσης μια πτωτική χρονιά για τον δείκτη το επόμενο έτος, καθορίζοντας ως στόχο για το τέλος του έτους τις 3.900 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street