Ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των παγκόσμιων ηγετών για την κλιματική αλλαγή στην Αίγυπτο τον επόμενο μήνα, δήλωσε βασιλική πηγή την Κυριακή, καθώς ο νέος μονάρχης απομακρύνεται από τους προηγούμενους ρόλους του σε εκστρατείες λόγω των νέων του καθηκόντων.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ζήτησαν τη συμβουλή της κυβέρνησης σχετικά με τη σύνοδο κορυφής COP27 των Ηνωμένων Εθνών και συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι δεν θα ήταν σωστό για τον Κάρολο να την επισκεφθεί αυτοπροσώπως σε αυτό που θα ήταν το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως ηγεμόνας, δήλωσε η πηγή.

Δεν είχε επιβεβαιωθεί ότι ο Κάρολος προτίθετο να παρευρισκόταν στη συνάντηση πριν γίνει βασιλιάς τον περασμένο μήνα μετά τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ, είπε η πηγή.

Το «σαλόνι της τελευταίας ευκαιρίας»

Ο Κάρολος μίλησε στην τελετή έναρξης της συνόδου κορυφής COP26 στη Γλασκώβη το 2021, την οποία περιέγραψε ως «σαλόνι της τελευταίας ευκαιρίας» για να σωθεί ο κόσμος από την κλιματική αλλαγή.

Η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε ότι η νέα πρωθυπουργός Λιζ Τρας είχε πει στον Κάρολο να μην πάει στην Αίγυπτο, ματαιώνοντας τα σχέδιά του να εκφωνήσει ομιλία στη διάσκεψη.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ που δήλωσε ότι η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Καρόλου και της Τρας ήταν εγκάρδια και δεν υπήρξε καυγάς.

Ο νέος βασιλιάς πραγματοποιούσε εκστρατεία για το περιβάλλον και άλλα θέματα όσο ήταν διάδοχος, αλλά δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν θα είναι πλέον δυνατόν «να διαθέσω τόσο πολύ από το χρόνο και την ενέργειά μου στις φιλανθρωπικές οργανώσεις και στα θέματα για τα οποία νοιάζομαι τόσο βαθιά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζούρος (Πειραιώς): Βασικός χρηματοδότης των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι τράπεζες
Green |

Τζούρος (Πειραιώς): Οι τράπεζες βασικός χρηματοδότης των επενδύσεων ΑΠΕ

Η χρηματοδότηση σε ΑΠΕ αντιστοιχεί στο 8% περίπου του χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, τόνισε ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς