Βουτιά κατέγραψαν οι πωλήσεις μη ανταλλάξιμων διακριτικών (NFΤ) το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το blockchain tracker DappRadar, καθώς οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων μειώνουν τις θέσεις τους εν μέσω ενός επενδυτικού «crypto-χειμώνα» και η ζήτηση για τα κερδοσκοπικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δείχνει ελάχιστα σημάδια ανάκαμψης.

Τα μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFT) είναι ένα είδος περιουσιακού στοιχείου που βασίζεται σε blockchain, που αντιπροσωπεύει ένα ψηφιακό αρχείο, όπως μια εικόνα, ένα βίντεο ή ένα αντικείμενο σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι. Το 2021 καταγράφηκε σημαντική έκρηξη στη δημοτικότητά τους.

Διαβάστε επίσης – Κυβερνοαπάτη: Πάνω από τα 100 εκατ. δολάρια σε NFTs η λεία των κυβερνο-ληστών 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του DappRadar , οι πωλήσεις NFTs διαμορφώθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε 3,4 δισ. δολ., από 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο και 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην κορύφωση της αγοράς το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Διαβάστε επίσης – Ο Άντονι Χόπκινς λανσάρει την πρώτη του συλλογή NFT

Μειώνεται η όρεξη για ρίσκο

Ενώ η εκκολαπτόμενη αγορά NFT επωφελήθηκε από τα κέρδη των τιμών των κρυπτονομισμάτων και την υψηλή όρεξη για ρίσκο μεταξύ των επενδυτών το 2021, αυτές οι συνθήκες έχουν αλλάξει απότομα το 2022, καθώς η αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες ωθεί τους επενδυτές να εγκαταλείψουν τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία. Το Bitcoin διαπραγματεύεται στα περίπου 19.000 δολ., σημαντικά μειωμένο από το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων του περασμένου Νοεμβρίου.

Ενώ η παραδοσιακή αγορά τέχνης αγκάλιασε γρήγορα την τρέλα , οι αριθμοί πωλήσεων έχουν στερέψει, με τις πωλήσεις NFT στους οίκους Christie’s, Sotheby’s, Phillips και Bonhams να ανέρχονται σε 8,4 εκατομμύρια στερλίνες (9,41 εκατομμύρια δολάρια) μέχρι σήμερα, από 127 εκατομμύρια στερλίνες την ίδια εποχή, πέρυσι σύμφωνα με στοιχεία της Art Market Research.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News