Ο προϋπολογισμός διαμορφώνει θετικό κλίμα στην επιχειρηματική κοινότητα, με τη δυναμική την οποία αναπτύσσει η ελληνική οικονομία, τονίζει  ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιάννης Μασούτης μετά την κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2023, επισημαίνοντας ότι είναι προϋπολογισμός ειδικών συνθηκών.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου έχει ως εξής:

Διαβάστε επίσης: Μασούτης για ενεργειακό κόστος: Κίνδυνος να εξανεμιστούν τα κέρδη των επιχειρήσεων

«Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, καθώς και η αδυναμία της Ευρώπης να διαχειριστεί την ύφεση και τον πληθωρισμό αποτέλεσαν παράγοντες οι οποίοι επηρέασαν το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2023, όπως κατατέθηκε στη Βουλή. Περιλαμβάνει από τη μία σοβαρά μέτρα στήριξης για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, με ταυτόχρονη δημοσιονομική σύνεση ώστε να προστατευτεί η  οικονομική σταθερότητα.

Η εξίσωση είναι δύσκολη, αν και ο προϋπολογισμός ειδικών συνθηκών διαμορφώνει ένα θετικό κλίμα στην επιχειρηματική κοινότητα, με τη δυναμική την οποία αναπτύσσει η ελληνική οικονομία. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις, η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, καθώς και τα κεφάλαια του ταμείου ανάκαμψης, αποτελούν παράγοντες οι οποίοι θα συντελέσουν στην ανατροπή του δυσμενούς κλίματος στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας. Η επιχειρηματική κοινότητα έχει λόγους να είναι αισιόδοξη»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις