Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά την απόφαση του OΠΕΚ+ να προχωρήσει στη  μείωση της παγκόσμιας ημερήσιας παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια παρά την αντίθεση των ΗΠΑ και άλλων χωρών.

Η τιμή του αργού Brent ενισχύεται κατά 28 σεντς , ή 0,3% στα 92,08 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του WTI σημειώνει άνοδο κατά 0,1%, ή 7 σεντς στα 86,59 δολάρια το βαρέλι.

Στόχος να μπει φρένο στην πτωτική πορεία των τιμών

Η μείωση της παραγωγής θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάκαμψη της τιμής του μαύρου χρυσού που υποχώρησε στα 90 δολάρια το βαρέλι από τα 120 που είχε ανέλθει πριν τρεις μήνες. Η υποχώρηση της τιμής τροφοδοτήθηκε από τους φόβους για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, τις αυξήσεις των επιτοκίων και την ενίσχυση του δολαρίου.

Η ανοδική πορεία του πετρελαίου ξεκίνησε, όπως σημειώνουν αναλυτές της αγοράς, στις αρχές της εβδομάδας, καθώς αναμενόταν ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ+ θα αποφάσιζαν μείωση της παραγωγής για να φρενάρουν την πτώση της τιμής.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg που χρησιμοποίησε τα στοιχεία της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου τον Σεπτέμβριο, η μείωση κατά 2 εκατ. bpd σημαίνει ότι μόλις 8 χώρες θα χρειαστεί να μειώσουν την παραγωγή τους και στην πραγματικότητα η μείωση θα είναι της τάξης των 880.000 βαρελιών ημερησίως.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι χώρες της Μέσης Ανατολή θα επωμιστούν τους νέους στόχους του ΟΠΕΚ+.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές